Home Lifestyle Covoare antice transformate în artă vie

Covoare antice transformate în artă vie

1072
0
Covoare

La Londra, în Centrul Cultural Coreean, casa și grădina au devenit un singur element. Covoare persane antice au prins viață cu ajutorul ierburilor, prin prisma lui Martin Roth. Dar nu este pentru prima dată când Martin a încorporat natura în operele sale de artă. Artistul australian stabilit la New York a umplut o galerie cu moloz din Siria și peruși, a folosit o sculptură a lui Donald Judd drept casă pentru șerpi și a inundat o galerie din Austria.

Martin se folosește de organismele vii pentru a scoate în evidență faptul că oamenii sunt ființe care pot fi puse în situații asupra cărora nu pot avea nici un fel de control. Artistul crede că pe măsură ce trăim, totul se află într-o continuă schimbare. Acesta a început să folosească organisme vii pentru că la final, opera de artă avea să fie diferită de fiecare dată când o privești.

Revenind la covoare, acestea inițial oricum aveau forme geometrice inscripționate care doreau să copieze grădinile din realitate. Ei bine, iată că artistul a găsit o cale pentru a aduce la viață acest mod de îmbinare. A plantat gazon în aceste covoare persane și a dorit să menționeze că prin acest proiect, natura a putut fi domesticită. Iarba este un mic supraviețuitor într-o junglă urbană.161011084943-martin-roth-2-super-169

Martin Roth nu a știut dacă acest proiect va deveni realitate, a fost mai mult un experiment. A încercat să pună pământ și pe, și sub covor. Într-un final, a observat că iarba crește în covor și fără pământ. Astfel, lucrurile au luat o întorsătură mult mai interesantă și totodată utopică. După multe încercări, artistul a reușit ce și-a propus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here