Ai mers vreodată cu metroul înspre iad? Ei bine, cum ți s-ar părea o asemenea plimbare acum? Subteranul din Stockholm e un bastion al designului de metrou, în timp ce stația Radhuset te aduce un pas mai aproape de Infernul lui Dante. Încăperi uriașe săpate în munte, în piatră, seamănă cu designul oarecum satanic al anilor 1970. Aceasta este doar una dintre cele mai înspăimântătoare minuni subterane din lume. Dintr-un parc de distracții subteran din România, până la o catedrală aflată la 200 de metri sub Columbia, acestea sunt cele mai înspăimântătoare locații subterane din lume.
Cele mai înspăimântătoare minuni subterane
- Stația de metrou Radhuset – pare o coborâre către Iad. Pereții din piatră roșie au fost sculptați de unul dintre cei 150 de artiști care au participat la decorarea a 90 de stații de metrou din Suedia.
- Hotelul din Peșteră – situat în Coober Pedy, mai exact în subteran, la 590 de mile de Adelaide. Micul oraș cu specific în minerit se află la marginea deșertului Victoria și din cauza temperaturilor uriașe pe timp de vară (52 de grade Celsius), viața se desfășoară în subteran.
- Mina de sare de la Turda – situată în Transilvania, la 466 de kilometri de București, Salina Turda există de pe vremea romanilor. A mai fost folosit drept adăpost în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acum, este un parc de distracții cu teren de golf, bowling și bărci pentru plimbare.
- Canalul de apă de sub Tokyo – construit la 22 de metri adâncime, acest rezervor uriaș din Tokyo pare o catedrală din beton. Are o lungime de 176 de metri și o lățime de 72 de metri. Înălțimea este de 18 metri. Construcția a durat 13 ani și are ca scop să preia surplusul de apă din râuri și să-l plimbe vreo 6 kilometri înainte să-l ducă în Râul Edo. Acest canal este folosit de maxim 7 ori pe an, atunci când există taifunuri și furtuni în zona metropolitană.
CONTINUARE