Home Diverse Ai nevoie de mentenanță pentru echipamentele IT dar nu vrei să creezi...

Ai nevoie de mentenanță pentru echipamentele IT dar nu vrei să creezi departament în firmă? Iată care este cea mai bună soluție

711
0
mentenanță pentru echipamentele IT

Pe măsură ce compania ta se dezvoltă începi să observi că este nevoie de înființarea de noi departamente. Contabila care până nu demult lucra de acasă este insuficientă și ai nevoie de un departament contabil cu 2-3 angajați proprii, tu nu mai ai vreme să te ocupi de recrutări și de salarii și decizi să înființezi un departament de resurse umane, însă cum rămâne cu departamentul IT? E nevoie de cineva care să întrețină și să repare calculatoarele și serverele companiei dar oare chiar trebuie să mai angajezi și în acest domeniu? Ei bine, nu. Există firme care se ocupă cu externalizare și mentenanță IT pentru companii pentru că acest departament nu este productiv, iar companiile se feresc să înființeze ceva ce poate fi folositor doar o dată pe lună, uneori nici atunci.

Într-un fel e destul de normal să dorești externalizarea unui departament pentru care ar trebui să plătești angajați, să le creezi spațiu de birouri că doar nu o să pui oamenii să stea în fotoliu pe holuri, etc. Mentenanța și depanarea IT nu este genul de domeniu care să producă ceva după cum spuneam mai sus, așa că este destul de normal să vezi că foarte multă lume preferă să opteze pentru firme 3rd party cu care să facă contracte de mentenanță. În momentul în care s-a defectat ceva, cineva de la această firmă cu care se semnează contract se deplasează și remediază problema.

Eu unul nu aș avea o problemă să externalizez departamentele care nu produc nimic pentru că oricum ar fi mult mai ieftin. Sunt sigur că un contract de mentenanță este mult mai ieftin decât dacă ai angaja tu personal niște oameni care să stea 95% din timp degeaba. Evident, cam acesta este principiul mentenanței, nu se muncește non stop, dar zic așa ca idee. E foarte ok atunci când nu dorești să mai aduci în firmă oameni noi care nu produc nimic, doar întrețin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here