Home International Scriitorul iordanian care a făcut mișto de ISIS, ucis pe treptele tribunalului...

Scriitorul iordanian care a făcut mișto de ISIS, ucis pe treptele tribunalului din Amman

791
0

Un proeminent scriitor din Iordania a răspândit o caricatură ce a pus pe jar lumea musulmană. Ei bine, se pare că acest gest i-a fost fatal. Acesta a fost ucis în Amman duminică, potrivit agenției de știri Petra. Nahed Hattar, membru al comunității creștine a fost împușcat de 3 ori  pe treptele tribunalului din capitală. Personalul responsabil cu securitatea zonei erau aproape de incident și l-au dus pe scriitor la spital. Din păcate, pentru acesta nu s-a mai putut face nimic. Atacatorul a fost arestat și o investigație se desfășoară în acest moment.

Nahed Hattar
Nahed Hattar

Hattar, un critic politic a fost trimis la închisoare în trecut după ce a răspândit pe rețelele de socializare o caricatură ce înfățișa atrocitatea diverselor grupări musulmane. Acesta a fost trimis în judecată pentru „instigare la răzvrătire”.

Caricatura avea drept scop ridiculizarea adepților ISIS reprezentând un om cu capul tăiat așezat pe un pat, cu două femei alături, în Rai, cerându-i lui Dumnezeu să-i aducă mâncare și ceva vin. La câteva ore după ce a răspândit această caricatură pe Facebook, Hattar a explicat că aceasta era menită să critice viziunea deformată a Raiului a celor de la ISIS.

Scriitorul era o persoană deja controversată din cauza pozițiilor sale politice și a ideilor sale. „Moartea sa este o crimă de joasă speță” , spune Randa Habib, director regional Amnesty International. Hattar de asemenea a atras de partea lui controversa prin articolele de susținere pe care le scria pentru Bashar al-Assad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here