Home International Mormintele Hyderabad primesc o nouă față

Mormintele Hyderabad primesc o nouă față

757
0

Unul după altul, morminte mărețe se ridică înspre cer la marginea Hyderabad. Construite într-un stil specific islamului din ciment,  cu domuri și coridoare, aceste monumente au un design cel puțin magnific, simbolizând totodată singurătatea și veșnicia.

Acestea sunt locurile în care se odinește temuta familie Qutb Shahi, ce a domnit peste Regatul Golconda din sudul regiunii Hyderabad din India timp de 169 de ani, în secolele 16 – 17 după Hristos. Din păcate aceste morminte au fost neglijate de-a lungul timpului, devenind prăfuite și oarecum părăginite. Parcul Qutb Shahi se întinde pe o suprafață de 108 acri și conține 75 de monumente. Acesta a intrat în reabilitare pentru a i se restabili grandoarea și măreția prin intermediul unui proiect ce va dura 10 ani.3

Organizația care se va ocupa de acest proiect măreț se numește Aga Khan Trust of Culture, organizație care ne relatează despre acest parc faptul că „Este unul dintre cele mai semnificative situri istorice islamice din India”. Chiar dacă în trecut aceste morminte nu au fost o atracție turistică de seamă, purtătorul de cuvânt al Trust, Archana Saad Akhtar, spune pentru CNN faptul că numărul vizitatorilor se va înzeci după ce lucrarea va fi terminată.

Proiectul a început în anul 2013 și presupune renovarea și conservarea fiecărui monument în parte. Asta înseamnă 40 de mausolee de mari dimensiuni, 23 de moschei, pavilioane și grădini, etc. Mormintele din granit au o înfățișare distinctă, îmbinând elemente de design persane, hinduse și Pathan. Akhtar spune că deja s-au finalizat 20 de clădiri, în timp ce restaurarea continuă în întregul parc. Cele mai importante lucrări sunt cele prin care se repară crăpăturile, se înlocuiesc bucăți lipsă din pereți. Pentru a se păstra tradiția, materialele folosite la restaurare sunt doar mortar și piatră.2

Previous articleAi nevoie de un stand expozițional personalizat? Iată de unde poți face rost de unul ieftin și rapid
Next articleScriitorul iordanian care a făcut mișto de ISIS, ucis pe treptele tribunalului din Amman
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here