Home International Râuri de sânge curg prin Dhaka (Bangladesh) după un ritual de sacrificare...

Râuri de sânge curg prin Dhaka (Bangladesh) după un ritual de sacrificare al animalelor

905
0
sange

Coincidență destul de ciudată în Bangladesh, în urma unor ploi abundente combinate cu sărbătoarea Eid al-Adha străzile s-au umplut de sângele animalelor sacrificate cu această ocazie. Poze șocante au ajuns în presă miercuri ce aduc în prim plan cetățeni care circulă pe niște străzi pe care curge apă combinată cu sânge de animale.

Cunoscută drept Sărbătoarea Sacrificiului, Eid al-Adha comemorează întâlnirea dintre Dumnezeu și Abraham din vis. Dumnezeu i-a cerut să își sacrifice fiul în semn de obediență – supunere. În momentul în care Abraham era pe cale să-și sacrifice copilul, Dumnezeu l-a oprit și i-a dat voie să omoare o oaie în locul acestuia. Pentru a comemora testul lui Dumnezeu pentru Abraham, astăzi familiile sacrifică o capră, o vacă sau o oaie  și împart carnea acestora cu vecinii cei mai săraci.

 

Această sărbătoare este a doua cea mai mare pentru musulmani, după Eid al-Fitr, și vine drept o concluzie pentru Ramadan.

Autoritățile au desemnat 1000 de locații în oraș în care cetățenii pot să facă aceste sacrificii, însă foarte mulți oameni au continuat să omoare animalele în plină stradă. Apoi, din cauza ploilor foarte abundente, canalizarea s-a înfundat și a refulat, inundând străzile din Dhaka cu o apă roșie, plină de sânge. Activiștii care luptă pentru drepturile animalelor au catalogat această sărbătoare drept una barbară și primitivă, în timp ce majoritatea cetățenilor au început să se plângă de problema canalizării care se pare că este destul de veche.160915103217-bangladesh-blood-rivers-2-super-169

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here