Home International China va lansa în cosmos laboratorul Tiangong-2

China va lansa în cosmos laboratorul Tiangong-2

905
0
Tiangong-2

China se pregătește pentru a lansa pe orbită un al doilea laborator. Evenimentul va avea loc joi  și este un pas crucial pentru ambiția Beijingului de a avea o prezență în cosmos ceva mai mare. O rachetă Long March 2F va decola joi la ora 10:04 PM din deșertul Gobi, de la Jiuquan Satellite Launch Center și va transporta laboratorul numit Tiangong 2 (Palatul din Rai).

Cu ajutorul acestui nou laborator, China va putea găzdui astronauții în cosmos mult mai mult timp față de precedentul Tiangong 1, lansat pe orbită în 2011 și care deține doar o cameră pentru echipamente și o cameră pentru astronauți.

Dacă joi lansarea va fi un succes, luna ce vine, racheta Shenzhou-11 va porni către Tiangong-2 cu doi oameni la bord, fiind prima misiune ce implică oameni din 2013 până în prezent. Racheta se va andoca la laborator iar cei doi astronauți vor petrece 30 de zile acolo, timp în care vor face diverse experimente, trasând astfel și un record pentru China.

Cele două laboratoare, Tiangong-1 și Tiangong-2 sunt doar începutul pentru Chinei, scopul final va fi lansarea pe orbită a unei stații spațiale internaționale de 20 de tone, lansare care va avea loc după anul 2020.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here