Home International Traversează China în căruciorul cu rotile. Iată povestea lui Quan Peng

Traversează China în căruciorul cu rotile. Iată povestea lui Quan Peng

725
0

Căruciorul lui Quan Peng nu are motor electric, nu are nici măcar frâne dar asta nu l-a împiedicat să călătorească prin China de unul singur. În ultimii 2 ani, Quan Peng a folosit peste 60 de perechi mănuși, a parcurs 5000 de kilometri și a ajuns la capătul țării, în Sanya – Hainan (cea mai sud-estică provincie din China), la „marginea lumii” cum consideră localnicii această regiune.

Quan Peng a avut multe necazuri pe drum, din cauza oamenilor și a prejudecăților. Oamenii îl priveau asemenea unei maimuțe și a fost nevoit să doarmă pe stradă cu cortul, întrucât puține au fost hotelurile care l-au primit înăuntru. Nivelul de discriminare din China este de-a dreptul ridicol. Mulți au fost cei care au râs de Quan Peng când le-a spus că are de gând să traverseze țara în cărucior.160912170547-china-wheelchair-4-exlarge-169

Quan Peng dorește ca această călătorie a lui, legendară, să aducă o schimbare de percepție în societate. Acesta crede că cu cât oamenii cunosc mai multe lucruri despre cei cu dizabilități, cu atât vor înțelege mai ușor problemele cu care aceștia se confruntă zilnic.

Quan Peng a rămas paralizat de la brâu în jos în urma unei operații. Astăzi, după ani de depresie și gânduri de suicid, la 29 de ani, omul a tras o palmă destul de zdravănă atât prejudecăților cât și celor care cred că dizabilitatea e un zid de netrecut. În 2014 a plecat în minunata călătorie iar în afară de transportul public, nu a folosit alt sistem de propulsie decât forța propriilor brațe. A traversat 50 de orașe, oprindu-se pentru ceva mai multă vreme în cel de-al 51-lea – Hong Kong pe care-l consideră cel mai accesibil persoanelor cu probleme.

Aceasta este povestea lui Quan Peng.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here