Home International Cercetători captivi în Antarctica din cauza urșilor polari

Cercetători captivi în Antarctica din cauza urșilor polari

1200
0

O echipă de 5 cercetători ruși au avut u surpriză de proporții. S-au trezit înconjurați de urși polari pe insula Troynoy. Se pare că un grup de 10 urși polari cu pui s-au aciuit pe insula cu pricina, punând în pericol viața cercetătorilor. Incidentul a început pe data de 31 august  când urșii au ucis doi câini. O femelă urs polar își petrece serile chiar sub fereastra stației meteo de pe insulă, făcând imposibilă părăsirea incintei de către oameni.

Statul rus nu vrea să se implice personal, Sergey Donskoy, Ministrul Mediului spune că oamenii au primit instruire pentru asemenea situații înainte să fie expuși pe insula cu pricina. Cu toate acestea, cercetătorii vor primi ajutor. Câini urmează să le fie livrați cu ajutorul elicopterelor.

„Un elicopter a decolat curând și urmează să aterizeze pe insulă. Cercetătorii vor primi 3 câini și dispozitive electronice care vor alunga urșii astfel încât să-și poată desfășura în continuare activitatea în condiții cât mai normale și lipsite de pericole” spune agenția de știri Tass.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here