Home Economic Fondatorii Fiat părăsesc Italia

Fondatorii Fiat părăsesc Italia

923
0
Fiat

Familia Agnelli a fondat compania Fiat în 1899 și de atunci, a clădit un imperiu. Firma lor de investiții Exor deține mari companii globale automobilistice inclusiv  Fiat Chrysler, Ferrari dar și The Economist Group. Exor spune că se mută de la Turin la Amsterdam ca să simplifice operațiunile din moment ce Fiat, Ferrari și celelalte companii din portofoliu au sediile în Olanda.

Mutarea către Olanda ar permite companiei să beneficieze de sprijin legal și financiar în Amsterdam, potrivit unei persoane la curent cu știrile.

„Investitorii doresc ca o companie globală să aibă sediul într-un centru global” spune această persoană.

Structura olandeză ar permite mai multe drepturi de vot pentru acționarii care și-au ținut titlurile ani de zile, precum membri familiei Agnelli.

Exor – și companiile componente Fiat și Ferrari – vor fi cotate în continuare pe bursa din Milan iar fabricile vor rămâne tot în Italia, dând salarii la peste 80.000 de italieni.

Mutarea, ce va fi finalizată la finalul acestui an, va avea impact asupra a 25 de directori Exor, aceștia vor fi nevoiți să se mute de asemenea în Olanda.

Dacă vă întrebați ce anume mai deține Exor, este vorba despre o companie de asigurări din Bermude pe nume PantherRe, acțiuni multe la clubul de fotbal Juventus, acțiuni majoritare la producătorul de echipamente CHN Industrial din Olanda.

Previous articleCel mai bogat om din India oferă internet 4G gratuit pentru 1 miliard de oameni
Next articleAi o masina? Atunci nu mai e nevoie sa imprumuti bani!
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here