Home Tehnologie Cel mai bogat om din India oferă internet 4G gratuit pentru 1...

Cel mai bogat om din India oferă internet 4G gratuit pentru 1 miliard de oameni

815
0
Ambani

Cel mai bogat on din India a investit 20 de miliarde de dolari într-o rețea mobilă care va aduce internet de ultimă generație în casele a sute de milioane de oameni. Rețeaua se numește Reliance Jio și acoperă momentan 80% din teritoriu pentru semnalul 4G. Partea bună este că indienii vor putea folosi această rețea GRATUIT până la finalul anului 2016, urmând apoi să plătească un abonament lunar modic de aproximativ 9 RON (2.25 USD).

„Tot ce poate fi digitalizat, este digitalizat astăzi, la o rată exponențială. Viața va fi 100% digitală în viitor” a spus Ambani investitorilor, în cadrul adunării anuale a acționarilor din compania sa.

În acest moment, 1 din 5 adulți are acces la internet în India. Există de asemenea foarte puține locații publice cu Wi-Fi, iar conexiunile broadband de mare viteză necesită o infrastructură ce momentan este imposibil de pus la punct în aglomerațiile urbane, să nu mai zicem de zona rurală. Ei bine, conexiunea 4G va schimba destul de mult acest aspect al accesului la internet în India. Dacă rețeaua Jio va avea succes, Ambani va aduce o schimbare uriașă în acest peisaj.

India este o piață pe care toți giganții tehnologici doresc să intre. Google a instalat Wi-Fi gratuit în gările din întreaga țară iar Facebook a încercat să ofere o versiune gratuită a platformei sale.

Ambani a investit miliarde de dolari în construcția a peste 100.000 de turnuri telecom în India și susține că în acest moment, rețeaua Jio este accesibilă în peste 18.000 de orașe și 200.000 de sate. Până în Martie 2017, Ambani dorește să aibă o acoperire de 90%.

Oricum, decizia lui Ambani de a investi miliarde de dolari într-o rețea telecom 4G s-ar putea să fie foarte riscantă pentru că acesta s-a retras din industrie în urmă cu 15 ani în urma unor certuri cu fratele său Anil Ambani, care controlează Relliance Communication.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here