Home Sport Shaunae Miller și saltul ei istoric în finala de 400m

Shaunae Miller și saltul ei istoric în finala de 400m

1156
0

Shaunae Miller s-a aruncat pur și simplu peste linia de sosire în încercarea disperată de a-i fura medalia lui Allyson Felix, în finala de 400 de metri de la Rio 2016. Miller este născută în Bahamas și cu ultimele puteri după ce a străbătut ultima linie dreaptă a cursei s-a aruncat peste sosire ca să o depășească pe Felix, campioana mondială. În urma acestui salt, Miller a câștigat medalia de aur, Felix a fost clasată pe locul secund, în fața atletei din Jamaica, Sherika Jackson.160815215713-27-rio-olympics-0815-super-169

Plonjonul  lui Miller a stârnit destul de multe controverse pe internet. Unii o condamnă, alții o apără și consideră gestul drept unul care nu încalcă nici o regulă.

„Plonjonul lui Miller nu este nimic greșit. Nu a mai putut să-și revină din înclinație. Cei din domeniu știu despre ce este vorba. Credeți-mă pe cuvânt” spune fostul olimpic Michael Johnson.

Miller a terminat studiile la Universitatea din Georgia , câștigând NCAA în 2013.

Evident, după acest salt istoric au apărut și glumele pe internet, care mai de care mai ingenioase și mai amuzante, sugerând că Miller ar trebui să încerce și alte sporturi.Cp8odARUkAAPMlC

Felix, cea care a câștigat cursa de 200 de metri la Londra în urmă cu 4 ani, a luat medalia de argint  și a devenit cea mai decorată femeie atletă din istoria Olimpiadei.

„Am vrut să câștig. A fost un an dificil și simt că nu am dat tot ce puteam” spune Felix către reporteri.

„Acesta este un moment pe care-l așteptam de multă vreme. Am dat tot ce-am putut. Sunt foarte fericită și recunoscătoare, plină de niște emoții pe care nu pot să le exprim acum. Am trecut prin multe anul acesta dar acum, toți cei de-acasă petrec împreună cu mine” spune Miller.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here