Home International Regele cu 100 de neveste

Regele cu 100 de neveste

912
0
100 de neveste

Abumbi II – cel de-al 11 rege al Bafut, Cameroon are aproape 100 de neveste. Nu au fost toate 100 de la început, acestea au venit pe parcurs. Potrivit unei tradiții locale, când un rege moare, succesorul său moștenește și nevestele, nu doar țara, dar are libertatea să se căsătorească la rândul său și cu alte femei pe care le întâlnește.

„Reginele au un rol esențial în regat” spune Prințul Nickson. Aceste femei au rolul de a șlefui regele și a se asigura că acesta evoluează constant.150609121334-cameroon-fons-ambumbi-1-super-169

„În spatele oricărui bărbat puternic se află o femeie de succes” spune cea de-a treia nevastă a lui Abumbi, Regina Constance.

„Tradiția noastră spune că în momentul în care ajungi rege, nevestele bătrâne predau tradițiile nevestelor tinere și se îngrijesc de noul rege pentru a-l învăța și pe acesta tainele din moși strămoși pentru că de cele mai multe ori la tron urmează un prinț, nu un rege” mai spune aceasta.

Pe lângă faptul că în Cameroon este legal să ai mai multe femei, datele arată că pe continentul african sunt din ce în ce mai puține situații de acest gen. Practica începe să fie înlocuită de valori, diminuată fiind și de Creștinism, de influențele vestice tot mai pregnante în aceste locații. În plus, fiind un continent sărac, nu toată lumea-și mai permite să aibă o familie numeroasă.

„În timpul formării coloniilor, alte valori au apărut, valori guvernamentale, diferite foarte mult de tradițiile noastre. Aceste noi valori intră de multe ori în conflict cu tradițiile noastre. Rolul meu este să îmbin tradițiile cu aceste noi valori vestice și să asigur evoluția regiunii, să mă asigur de faptul că modernismul este integrat fără distrugerea totală a tradițiilor locale.” spune regele Abumbi II care domnește în regiunea Bafut de nici mai mult nici mai puțin de 47 de ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here