Home Diverse Locuiești la casă și ai nevoie de un elevator de calitate? Iată...

Locuiești la casă și ai nevoie de un elevator de calitate? Iată la cine poți apela

1258
0
elevator

Să fii o persoană cu dizabilități în ziua de azi nu este deloc ușor dacă locuiești într-o țară precum România, unde oamenii nu respectă absolut nici o regulă. Peste tot pe unde te duci vezi mașini luxoase parcate pe locurile destinate persoanelor cu handicap, faptă ce vrea să susțină o realitate lugubră: cu cât omul este mai bogat, cu atât este mai gras, mai leneș și mai nesimțit.

Să ne întoarcem la problema despre care discutam la începutul articolului. Să zicem că locuiești la casă, ești într-un cărucior cu rotile și dorești din când în când să mai ieși și tu să te mai plimbi fără să chemi 3 vecini care să te coboare câteva trepte cu cărucior cu tot. Există oare vreo soluție pentru acești oameni? Ei bine, da… Cei de la MP IFMA produc tot soiul de elevatoare de calitate.

Un elevator poate ajuta o persoană cu dizabilități să treacă destul de simplu peste trepte, fără să mai fie nevoită să cheme ajutoare. Din păcate la bloc sunt mai greu de implementat asemenea sisteme întrucât este vorba despre o distanță destul de mare, dar până la urmă nimic nu este imposibil, nu? Cei care stau la case sunt totuși ceva mai privilegiați din cauza acestui aspect.

Cred că fiecare persoană cu handicap dorește să fie cât mai independentă în sinea sa chiar dacă de multe ori nu prea reușește. Nimeni nu dorește să depindă de alții și cu siguranță elevatoarele sunt o soluție care pot să ajute destul de mult pe cei aflați la nevoie. Într-o țară europeană sau mai bine zis civilizată, tehnologiile ajutătoare pentru persoanele cu dizabilități sunt la ordinea zilei.

În România e mult mai dificil să implementezi un elevator pentru a ajuta o persoană cu handicap locomotor pentru că avem niște așezări urbane specifice marilor aglomerații urbane comuniste, banii sunt din nou o problemă iar statul nu ajută cu mai nimic. Cu timpul lucrurile se vor rezolva de la sine și cred cu tărie că va vei acel moment când instalarea unui elevator pentru persoane cu handicap nu va mai fi o problemă atât de mare cum este astăzi, indiferent de locație.

Previous articleRegele cu 100 de neveste
Next articleShaunae Miller și saltul ei istoric în finala de 400m
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here