Home Lifestyle Capitala Coreei de Nord – locul perfect pentru a turna un film...

Capitala Coreei de Nord – locul perfect pentru a turna un film SF

989
0

Fotograful de origine franceză Raphael Olivier este într-o căutare continuă de senzațional, pe care să-l imprime în fotografiile sale pentru veșnicie. Omul nu se dă în lături de la muncă, este capabil să călătorească până la capătul pământului pentru câteva instantanee.

Printre munca sa normală pe care o prestează în Singapore, Olivier își mai face timp din când în când să călătorească, fiind într-o căutare permanentă de imagini incredibile. În trecut, a explorat jungla urbană din Chongqing, China dar luna trecută, și-a întors lentilele către Coreea de Nord. Și-a făcut bagajele și a pornit într-un tur al țării prin intermediul Koryo Tours.

Pyongyang Ice Rink
Pyongyang Ice Rink

În timp ce itinerariul inițial includea câteva monumente destul de renumite alături de câteva baze militare impunătoare, fotograful s-a mai oprit pe ici pe colo, pe la un patinoar, pe la un cinema, o pistă pentru bowling sau o saună pentru a mai surprinde câte un cadru deosebit. Într-un interviu acordat pentru CNN, Olivier răspunde la câteva întrebări destul de interesante legate de arta fotografiei arhitecturale.

Care sunt principalele provocări arhitecturale? Ce poate contribui la o poză slabă sau una reușită?

Este un subiect destul de vast. Putem să-l dezbatem ore întregi pentru că este ceva similar unui portret. Poți să fotografiezi o persoană care arată bine dar poate să fie un portret nereușit dacă nu se surprinde și emoție. Pe altă parte, poți fotografia o persoană urâtă car care are ceva în ochi, care transmite ceva, are o postură aparte. Cu arhitectura este la fel, e un fel de seducție între fotograf și subiect. Dacă fotograful este sedus de ceea ce vede, apare acea încărcătură emoțională. Factori externi precum lumina, unghiurile, lentilele, joacă de asemenea un rol destul de important în fotografia arhitecturală. Contează foarte mult cum se simte fotograful în fața clădirii…

Ryugyong Hotel
Ryugyong Hotel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here