Home Sport (S.U.A.) Olimpicii care se întorc cu medalii de la Olimpiadă plătesc taxe...

(S.U.A.) Olimpicii care se întorc cu medalii de la Olimpiadă plătesc taxe pentru ele

1200
0
olimpicii

Olimpicii americani, câștigători de medalii la Rio vor fi nevoiți să plătească taxe de stat și federale pentru premiile în bani. Comitetul Olimpic din Statele Unite oferă 25.000 de dolari celor care au câștigat aurul, 15.000 de dolari pentru argint și 10.000 de dolari pentru bronz.

Dar asta nu-i tot, ridicolul merge într-o direcție absurdă, olimpicii vor fi nevoiți să plătească taxe pentru medaliile în sine. Medaliile din aur și argint sunt construite din argint  în timp cea din bronz este compusă din cupru. Acestea cântăresc aproximativ 500 de grame de argint sau cupru. Valoarea unei medalii de aur este undeva la 564 de dolari, cea de argint valorează 305 dolari iar cea de bronz fiind construită dintr-un metal neprețios, este scutită de taxe.

Aceste taxe sunt revoltătoare în Statele Unite pentru că America este una dintre puținele țări din lume care NU susține financiar antrenamentele olimpicilor sau deplasările acestora la competiții.

Un proiect de lege urmează să schimbe regulile actuale, medaliile aduse de olimpici acasă nu vor mai fi impozitate. Acest proiect a trecut de Senat și așteaptă verde de la Casa Albă. S-ar aplica pentru câștigurile de la 1 ianuarie 2016 până la 1 ianuarie 2021 și cred că ar fi o veste mai mult de cât plăcută pentru toți sportivii americani.  În statul California mai există o propunere asemănătoare.

Dr. Steven Gill, profesor în economie la Universitatea de Stat din San Diego, nu este convins de faptul că această excepție ar schimba ceva în peisaj pentru că ar exista posibilitatea ca premiile în bani să fie diminuate.

„Dacă ne întrebăm de ce există aceste premii, este pentru a completa lipsa suportului pe care statul o oferă comparativ cu alte țări. Reducerea taxelor nu va rezolva problema elementară a cuantumului sumelor oricum prea mici” spune Gill.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here