Orașe mari din întreaga Europă sunt pregătite să umple golul lăsat în industrie de Brexit-ul englezilor. Astfel, votul Marii Britanii de a părăsi Uniunea a creat inevitabil niște crize pe piețele financiare și au slăbit considerabil lira sterlină.
Din această cauză, există multe semne de întrebare dacă Londra va mai fi capitala financiară a Europei. Multe companii multinaționale au afirmat că e posibil să-și mute operațiunile din capitala Angliei pentru a-și proteja beneficiile oferite de Uniunea Europeană. Iată 6 orașe care ar putea înlocui Londra din acest punct de vedere.
6 orașe-refugiu pentru companiile care doresc să rămână în Uniunea Europeană (cu sedii la Londra)
- Frankfurt – gazda Băncii Centrale Europene, Bundesbank și Autorității Europene de Asigurare.
- Luxembourg – când vine vorba de finanțe și bănci, Luxembourg e mai mult decât pare. Este gazda a 143 de bănci cu active totale de peste 800 de miliarde de euro. Acest oraș are peste jumătate din cei 500.000 de locuitori străini și este gazdă pentru companii mari precum Paypal, Skype sau Delphi. Taxele reduse au atras aceste companii aici.
- Paris – firmele din Paris au active în valoare de peste 2.6 trilioane de euro. Cea de-a doua bursă a Europei Euronext are sediul aici.
- Dublin – acest oraș oricum făcea de multă vreme concurență Londrei. Aici este un important centru pentru companiile tech. Google, Facebook, Dropbox și Twitter au sediul central în Europa în acest oraș.
- Berlin – Berlinul este un magnet pentru tinerii antreprenori în domeniul tehnologiei. Chiriile sunt ieftine și se spune că aici ia naștere o companie o dată la fiecare 20 de minute. Zalando, SoundCloud, Wooga și Delivery Hero au sedii la Berlin.
- Amsterdam – deși în trecut nu dădea nimeni importanță acestui oraș, se pare că Amsterdam vine tare din spate și devine un hub pentru companiile tech. Netflix, Uber și Tesla au sedii în capitala olandeză.