Home Diverse 3 lucruri de care trebuie să ții cont în momentul în care...

3 lucruri de care trebuie să ții cont în momentul în care alegi o centrală termică

793
0
centrală termică

Centralele termice sunt destul de populare în ziua de azi fie că sunt pe bază de energie electrică, lemne sau gaze naturale. Oamenii instalează centrale termice din motive destul de lesne de înțeles, de la costuri reduse de exploatare până la creșterea gradului de confort. De asemenea, există cazuri în care numai o centrală termică poate fi considerată soluție. Acestea fiind spuse, să trecem în revistă cele 3 lucruri importante de care trebuie să ții cont în momentul în care vei alege o centrală termică Berluni. Să spunem din capul locului, nu vom discuta despre prețuri centrale termice.

3 lucruri de care trebuie să ții cont în momentul în care alegi o centrală termică

  1. Există izolație termică? Știu că în ziua de azi toată lumea își izolează casele. Polistirenul expandat nu este deloc scump iar efectele se văd instant, atât pe timp de vară cât și pe timp de iarnă. Dacă aveți de-a face cu o casă neizolată din punct de vedere termic, trebuie să cumpărați o centrală termică puțin mai puternică. Veți avea de-a face cu pierderile de căldură apărute în lipsa unei izolații necorespunzătoare a camerelor.
  2. Măsurarea corectă a spațiului ce trebuie încălzit. Aici se fac cele mai multe greșeli pe care unii oameni le comit în momentul în care comandă o centrală termică. Măsurați întreaga casă pe care doriți să o încălziți, inclusiv holurile întrucât și acelea vor trebui încălzite. De asemenea, dacă ați spart balconul pentru a lărgi camera nu uitați să adunați și acei metri extra la suprafața de calcul pentru determinarea puterii necesare. Randamentul este foarte important și o centrală care nu face față este o centrală pe care nu și-o dorește nimeni.
  3. Alegerea corectă a combustibilului folosit. Chiar dacă în ziua de azi lemnele sunt la îndemâna oricărui proprietar de casă, țineți cont că uneori nu soluția cea mai ieftină este cea mai bună. De exemplu, unde trăiesc bătrâni bolnavi este mai indicată o centrală termică pe gaz decât una pe lemne sau pe energie electrică. Bătrânii nu vor putea să alimenteze centrala pe lemne dacă sunt bolnavi și vor degera de frig în cazul unei pene de curent în cazul în care optați pentru o centrală pe curent electric. Luați în calcul și acest aspect al penelor de curent întrucât trăim în România.

Acestea sunt cele mai importante 3 sfaturi ale mele pentru cei care doresc să cumpere o centrală termică. Dacă mai ai nevoie de informații poți citi aici cum să alegi o centrală termică.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here