Home Sport Hat-Trick pentru Lewis Hamilton în British GP

Hat-Trick pentru Lewis Hamilton în British GP

1188
0
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton are parte de un hat-trick în ceea ce privește British Grand Prix. Duminică a ieșit învingător încă o dată la distanță de un singur punct față de colegul său de la Mercedes Nico Rosberg. Din păcate Nico Rosberg ieșise pe locul 2 dar a primit o penalizare de 10 secunde  din cauza faptului că a încălcat regulile comunicării radio cu echipa sa, ajungând în final pe locul al treilea, în spatele lui Max Verstappen de la Red Bull.

Neamțul, care întreaga cursă s-a luptat cu Verstappen, a suferit o avarie la cutia de viteze pe circuitul de la Silverstone în turul al 52-lea. Din moment ce Verstappen era aproape, Rosberg a cerut sfatul echipei sale prin intermediul radio. A reușit astfel să țină locul 2 ocupat până la final, evitând să folosească treapta a 7-a de viteză.CnBC0-qUEAAMl3Y

Se pare că este interzis acest fel de ajutor, prin intermediul radio iar Mercedes va face apel la această decizie. Hamilton, care sărbătorește cea de-a 47-a victorie din carieră a declarat:

„Am crezut că vremea va fi frumoasă, favorabilă competiției. Dintr-o dată, a început să plouă  și totul a devenit mult mai complicat. Principala preocupare a tuturor a fost să încerce să nu greșească, dar mie personal asta mi-a plăcut cel mai mult. British GP a fost întotdeauna plin de surprize” spune Lewis Hamilton.

În spatele liderilor, australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull s-a clasat al patrulea, în timp ce Kimi Raikkonen al cincilea , ambiționat probabil de contractul semnat recent cu Ferrari, un contract ce va fi valabil până în 2017. Coechipierul lui Raikkonen, Sebastian Vettel de 4 ori campion, a terminat al 10-lea după ce a primit o penalizare de 5 secunde în urma unei depășiri ilegale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here