Home International Două trenuri s-au ciocnit în Italia. Sunt cel puțin 10 morți

Două trenuri s-au ciocnit în Italia. Sunt cel puțin 10 morți

866
0

O coliziune frontală a avut loc astăzi dimineață între două trenuri în sudul Italiei. Din păcate cel puțin 10 oameni și-au pierdut viața. Accidentul a avut loc la ora 11:05 AM în regiunea Puglia. Locația exactă este undeva la 15 km sud de Marea Adriatică, între orașele Andria și Corato.  Printre victime  se numără și un copil ce a fost transportat la spital cu ajutorul unui elicopter. Pompierii italieni au dat presei o poză făcută din acel elicopter ce înfățișează rămășițele celor două trenuri.

Ambele trenuri circulau pe aceeași linie și se îndreptau unul către celălalt. Primul Ministru italian Matteo Renzi a cerut o investigație amănunțită asupra acestui eveniment tragic.

„Va fi o investigație amănunțită asupra acestui eveniment pentru a afla cu exactitate cine se face vinovat de tragedie.” Spune Renzi către CNN.

Trenurile aparțineau companiei de stat FS Group și au transmis condoleanțele familiilor celor decedați. Aceștia au mai precizat că operatorul celor două trenuri era compania privată Ferrotramviaria SpA.

„Angajații FS Group sunt aproape de familiile victimelor și de răniți, dar și de colegii celor de la  Ferrotramviaria” se transmite prin comunicat.

Detaliile accidentului nu au fost încă făcute publice. Dezastrul a avut loc într-o zonă destul de izolată. Autoritățile locale au cerut sprijinul medicilor în social media iar cei disponibili în acea regiune s-au dus să ajute.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here