Home Terorism Primul atentat terorist din Malaysia semnat ISIS

Primul atentat terorist din Malaysia semnat ISIS

1237
0
isis
Sursa: CNN

Poliția din Malaysia spune că Statul Islamic a pus la cale primul atac terorist pe teritoriul acestei țări. Inspectorul general de poliție, Khalid Abu Bakar a spus pentru CNN faptul că atacul cu grenadă de pe 28 iunie din apropierea Kuala Lumpur  a fost revendicat de un luptător ISIS, conform spuselor lui Muhammad Wanndy Mohamed Jedi. Deși nu au fost victime, 8 oameni au fost răniți în atac. Majoritatea celor răniți erau într-un club de noapte în apropierea căruia s-a aruncat grenada. Clubul se numește  Movida iar oamenii urmăreau meciul Spania – Italia din cadrul Euro 2016.

După atac, 15 persoane au fost arestate, printre care 2 polițiști. Unul dintre aceștia a fost reținut pentru că arbora drapelul ISIS iar celălalt pentru că ar fi strâns fonduri pentru gruparea teroristă.

Muhammad Wanndy nu este la prima tentativă de atentat, acesta a mai ordonat atacuri asupra Prim Ministrului malaysian Najib Razak, asupra unui lucrător din poliție divizia contra terorism Ayob Khan Mydin Pitchay și asupra lui Khalid însuși.

Deși inițial s-a crezut că e vorba despre o răfuială între patroni de club, Muhammad Wanndy a afirmat într-o postare mai târziu faptul că atacul a fost pus la cale de un adept ISIS.

Din 2014 de când există Statul Islamic în Siria, poliția malaysiană a dejugat nici mai mult nici mai puțin de 9 atacuri ISIS.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here