Home Terorism Primul atentat terorist din Malaysia semnat ISIS

Primul atentat terorist din Malaysia semnat ISIS

1108
0
isis
Sursa: CNN

Poliția din Malaysia spune că Statul Islamic a pus la cale primul atac terorist pe teritoriul acestei țări. Inspectorul general de poliție, Khalid Abu Bakar a spus pentru CNN faptul că atacul cu grenadă de pe 28 iunie din apropierea Kuala Lumpur  a fost revendicat de un luptător ISIS, conform spuselor lui Muhammad Wanndy Mohamed Jedi. Deși nu au fost victime, 8 oameni au fost răniți în atac. Majoritatea celor răniți erau într-un club de noapte în apropierea căruia s-a aruncat grenada. Clubul se numește  Movida iar oamenii urmăreau meciul Spania – Italia din cadrul Euro 2016.

După atac, 15 persoane au fost arestate, printre care 2 polițiști. Unul dintre aceștia a fost reținut pentru că arbora drapelul ISIS iar celălalt pentru că ar fi strâns fonduri pentru gruparea teroristă.

Muhammad Wanndy nu este la prima tentativă de atentat, acesta a mai ordonat atacuri asupra Prim Ministrului malaysian Najib Razak, asupra unui lucrător din poliție divizia contra terorism Ayob Khan Mydin Pitchay și asupra lui Khalid însuși.

Deși inițial s-a crezut că e vorba despre o răfuială între patroni de club, Muhammad Wanndy a afirmat într-o postare mai târziu faptul că atacul a fost pus la cale de un adept ISIS.

Din 2014 de când există Statul Islamic în Siria, poliția malaysiană a dejugat nici mai mult nici mai puțin de 9 atacuri ISIS.

Previous article3 motive să vizitezi Roma
Next articleUn șofer de taxi din Boston a înapoiat 187.000 de dolari uitați de un client în mașină
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here