Home Tehnologie Xiaomi a copiat MacBook Air pentru a scoate pe piață Notebook Air

Xiaomi a copiat MacBook Air pentru a scoate pe piață Notebook Air

950
0

Producătorul chinezesc de gadgeturi Xiaomi a prezentat primul său laptop – o mașină solidă dar foarte bine lucrată, subțire, cu performanță de top care vine cu un preț mai mult decât atractiv. Există o singură problemă: este aproape identic la design cu MacBook Air. Și nu, ridicolul nu se oprește aici, numele dispozitivului nu ne-ar face niciodată să credem că ar fi vorba despre o copie a vreunui produs Apple, nu? “Mi Notebook Air”.

Asemănările izbitoare au aprins scântei din prima clipă. Criticii nu au ezitat să acuze de plagiat producătorul chinez dar, Xiaomi are oarecum o reputație de copiator formată deja. Nu cred că e o surpriză atât de mare acest laptop. Directorul internațional Xiaomi, Hugo Barra, a spus că acuzațiile sunt de fapt o melodramă. El consideră că Xiaomi este o companie care inovează  și a dat drept exemplu sticla curbată de pe spatele telefoanelor produse de ei.

Șeful pe design al Apple, Jonathan Ive, are o părere diferită, cum era de așteptat de altfel.

„Cred că este prea pe față. Este furt și denotă lene. Nu cred că este ceva ok”, a spus acesta în 2014.

Când Ive a făcut aceste comentarii, cei de la Xiaomi erau cea mai tare companie tech din lume. În 2015, Xiaomi a detronat Apple și Samsung și a devenit lider pe piața din China. Din păcate, steaua companiei începe să pălească, se stinge ușor, căzând de pe locul 1 mult sub primele locuri, chiar și sub Huawei. Astfel, Xiaomi se luptă acum cu diversificarea. Face drone, cuptoare pentru orez, purificatoare și căști.

Laptopul Mi Notebook Air ar putea relansa supremația Xiaomi. Vine în 2 dimensiuni: 12.5 și 13.3 inci  și se va vinde pentru 525 respectiv 750 de dolari. Ambele sunt echipate cu plăci video dedicate NVIDIA GeForce 940MX, procesoare Intel Core i5 și Windows 10.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here