Home International Turcia bagă pumnul în gura presei

Turcia bagă pumnul în gura presei

728
0
Turcia

Guvernul de la Ankara continuă să ia măsuri contra soldaților și instituțiilor publice care au participat la acea posibilă lovitură de stat organizată luna aceasta.45 de ziare, 16 posturi de televiziune și 3 agenții de presă au fost închise, potrivit agenției de știri Anadolu, miercuri. Aceeași agenție a mai afirmat faptul că aproape 1700 de soldați dintre care 87 de generali de armată au fost concediați.

Săptămâna trecută, Președintele Erdogan a spus că se vor lua măsuri pentru înlăturarea amenințării apărute în urma puciului. Oficialii au suspendat sau concediat zeci de mii de oameni până acum și lucrurile nu se vor opri aici. Tot săptămâna trecută au fost retrase 2 licențe pentru două posturi de radio și de televiziune care au legătură cu  Fethullah Gulen, cel pe care Erdrogan îl consideră vinovat pentru plănuirea puciului. De fapt, Turcia a cerut extrădarea acestui Gulen care se află în acest moment în Statele Unite. Acesta a negat implicarea sa în organizarea loviturii de stat.

În total, în Turcia se află în jur de 130 de agenții media și ziare iar în perioada următoare va crește gradul de persecuție asupra presei libere. Într-o declarație recentă, Johann Bihr (director pentru Europa de Est și Asia al Reporteri fără Granițe), spune că  „nimeni nu nesocotește dreptul Turciei de a apăra ordinea constituțională în mod normal și corect după această tentativă de puci, dar nu trebuie să încalce legile fundamentale ale omului”.

Previous article3 mituri FALSE legate de aparatele de aer condiționat
Next articleXiaomi a copiat MacBook Air pentru a scoate pe piață Notebook Air
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here