Home Diverse 3 motive să vizitezi Roma

3 motive să vizitezi Roma

1164
0

Italia a fost întotdeauna genul de țară pe care am vrut să o vizitez dar nu mi s-a oferit oportunitatea. Destinațiile mele de vacanță mereu trăgeau către alte direcții. Mi-am propus totuși să ajung și la Roma anul acesta și spre surprinderea mea am găsit bilete avion București Roma Aerolines la prețuri destul de interesante. Nu mai e nici călătoria cu avionul ce-a fost cândva. Treptat și-a pierdut din importanță, a devenit ceva destul de banal iar prețurile au început să scadă destul de mult. Astăzi, oricine își poate permite să plece cu avionul în concediu fără probleme.

Dar să vă spun mai întâi de ce vreau neapărat să ajung la Roma. Pentru mine totul se rezumă la turism și la monumente istorice. Nu sunt genul care se duce la Roma pentru cumpărături, pentru baruri sau restaurante. Eu nu sunt genul de om care să frecventeze așa ceva. Eu vreau să mă duc acolo să simt istoria. De fiecare dată când sunt în fața unui monument vechi de sute sau chiar mii de ani, mă simt extraordinar, mă cuprinde o nostalgie netrăită și nu mă mai satur de privit.columna-lui-traian

3 motive să vizitezi Roma

  1. Colosseum – a fost construit în secolul I după Hristos de către Vespasian și Titus și este de departe cea mai impresionantă clădire din întreg Imperiul Roman. Aici se țineau pe vremuri epicele lupte între gladiatori, dar și luptele cu animale sălbatice precum leii.
  2. Columna lui Traian – evident, construită din ordinul Împăratului Traian, în vederea comemorării victoriei sale în Dacia. A fost ridicată în anul 113 și are aproximativ 30 de metri înălțime. Este alcătuită din 18 blocuri de marmură, fiecare cântărind câte 40 de tone.
  3. Vaticanul – Vaticanul este un mic stat suveran din mijlocul Romei. Da, aici are casa Papa  și este considerat centrul catolicismului mondial. Totul se întinde pe jumătate de kilometru pătrat și este cel mai mic stat independent din lume.

Acestea sunt cele mai importante 3 motive pentru care eu unul am căutat bilete ieftine de avion Aerolines către Roma. Cred că sunt suficiente, cel puțin pentru cei care sunt atrași de istorie și de monumente vechi de mii de ani.Vaticanul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here