Vacanțele la Londra au ajuns un chilipir după Brexit

672

Lira Sterlină a scăzut cu 14% comparativ cu dolarul și cu 11% față de euro de când Marea Britanie a votat ieșirea din Uniunea Europeană. O liră era 1.5 dolari pe data de 23 iunie, cu o zi înainte de referendum. Acum este 1.29 dolari, cea mai ieftină liră sterlină din ultimii 31 de ani. Deși această cădere cauzează instabilitate economică în regiune, aduce și beneficii. De exemplu vacanțele sunt mult mai ieftine în Marea Britanie anul acesta comparativ cu anul trecut.

Să luăm de exemplul hotelul Langham din Londra. O noapte la acest hotel de 5 stele costă acum 300 de lire. Înainte de referendum era 450 de lire. Nu-i rău zic…

Palatul Buckingham, locul în care Regina trăiește majoritatea timpului poate fi vizitat pe perioada verii. Cu siguranță cei care ajung în Anglia trebuie să viziteze acest palat. Două bilete pentru această destinație cosă 74 de lire adică 95.4 dolari. Cu o două săptămâni în urmă erai nevoit să scoți din buzunar 111 dolari. Încă o ieftinire de care pot beneficia cei cu chef de turism.

Să te plimbi prin Londra poate fi de multe ori o experiență foarte frumoasă. Problema este că la Londra plouă destul de mult. Pe ploaie vei fi nevoit să iei un taxi și aici din nou prețurile au scăzut destul de mult. Să traversezi centrul Londrei cu acel taxi negru clasic costă 20 de lire. Înainte de 23 iunie erai nevoit să scoți din buzunar nici mai mult nici mai puțin de 25.8 lire.

Și bineînțeles, vei vrea să mănânci ceva, că doar nu ai venit la Londra ca să fii zgârcit. De exemplu la Berners Tavern un meniu pentru două persoane cu vin ar costa 150 de dolari înainte de referendum. Acuma costă 129 de dolari. (114 lire vs 98 lire).

Articole RecomandateMă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *