Foarte multă lume se sperie de faptul că trebuie să-și țină singuri contabilitatea le PFA pentru că de cele mai multe ori e vorba despre niște oameni care profesează într-un domeniu ce nu are nici o legătură cu economia. Eu de exemplu când am deschis PFA în urmă cu un an de zile nu știam nimic măcar ce-i aia o factură dar nu m-am speriat. Eram conștient de faptul că în ziua de azi există un soft contabilitate PFA care ușurează destul de mult munca. Este vorba despre softul celor de la Ciel.
Atunci când înveți treptat nu mai pare totul atât de înfricoșător. Bine, acum vor fi unii care vor spune că ei trebuie să muncească, nu să stea să învețe noțiuni contabile și draci de genul. Ei bine, este un compromis pe care trebuie să-l accepți dacă alegi să faci PFA. Dacă nu vrei să-ți bați capul cu contabilitatea poți angaja un contabil pentru firma ta sau să optezi pentru un SRL, unde expertiza contabilă este obligatorie. Nu te oprește nimeni să angajezi contabil dar trebuie să te ocupi singur.
Eu unul la câteva zile după ce am făcut PFA am fost nevoit să emit prima factură. Atunci a fost momentul în care am fost nevoit să caut un soft care să mă ajute, că nu-mi stă în fire să scriu facturi din hârtie pe care să le scanez și draci de-amiază, mai ales că activez într-un domeniu destul de tehnic și tehnologizat. Cum era să am clienți cu afaceri virtuale și să le trimit facturi de mână scanate? Mă făceam de râs. Am căutat pe net o variantă și toate drumurile au dus către Ciel contabilitate. Este un soft pe care vi-l recomand și vouă, e ușor de folosit, destul de ieftin comparabil cu alte soluții. În plus, poate fi achiziționat și sub formă de abonamente dacă nu știți cât veți ține PFA-ul. Nu ai de ce să te mai sperii de contabilitatea PFA, tot ce ai nevoie este un soft de genul celui oferit de cei de la Ciel. Eventual puțin chef să înveți contabilitate primară.