Home International Avionul cu motoare de motocicletă

Avionul cu motoare de motocicletă

755
0
AirCam

Ți-ar place să conduci o motocicletă în înaltul cerului? Ei bine, cam acesta este sentimentul descris de pilotul care a pus la cale invenția pe care urmează să v-o prezint ceva mai târziu. Deocamdată v-aș întreba dacă știți cum sună un zbor la bortul aparatului Quickie Q-200?

Ei bine, se pare că la prima impresie arată ca un  avion dintr-un film SF, construit de un pilot pasionat cu ajutorul unui kit comandat printr-o scrisoare în urmă cu 30 de ani. Avionul va putea fi văzut săptămâna aceasta la Oshkosh, Wisconsin, locul de întâlnire al piloților care și-au construit singuri avioanele.

Sam Hoskins din Carbondale, Illinois dorea să construiască un avion prin 1981, un Quickie Q-200. Nimic nu s-a întâmplat atunci, abia 5 ani mai târziu Sam a pus bazele primului avion. Când a terminat proiectul, tânărul pilot avea un avion cu un singur loc și un motor foarte rapid. L-a numit „Plastic Explosive”

„În 1999, am zburat cu acest avion de la Los Angeles la Outer Banks – 16 ore – și asta înainte să am un motor cu injecție” spune Sam

Motocicleta din ceruri

Pilotul Matt Tisdale a fost mereu pasionat de zbor. Zilele trecute, s-a simțit într-al nouălea cer când a testat un avion experimental cu 2 motoare numit AirCam, pe care l-a terminat de construit anul trecut. Avionul respectiv a fost conceput inițial drept o platformă pentru filmări aeriene. Doar 200 de asemenea mașini au fost construite în lume până în acest moment.

Avionul cu motoare de motocicletă al lui Tisdale l-a dus pe pilot din Greenville, South Carolina la Oshkosh în doar 11 ore, cu o viteză constantă cuprinsă între 80 și 160 de kilometri la oră, la o altitudine medie de 70 de metri de la nivelul copacilor.

Previous articleVacanțele la Londra au ajuns un chilipir după Brexit
Next articleTe sperie contabilitatea PFA? Tot ce ai nevoie este un soft puternic…
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here