Home International Boeing ar putea să oprească producția celebrului avion 747

Boeing ar putea să oprească producția celebrului avion 747

731
0
747

După ani de vânzări extraordinare, Boeing anunță că există o posibilitate să oprească producția legendarului 747 dacă nu vor crește comenzile pentru această aeronavă.

„Este destul de probabil să decidem oprirea producției pentru 747” a spus Boeing miercuri, într-o notă obișnuită. Compania a anunțat mai demult că producția pentru acest model a scăzut de la 12 bucăți pe an la doar 6. Numit și „regina cerurilor”, cel mai renumit model din istoria aviației civile comerciale a debutat în 1970. De atunci, peste 1500 de bucăți au fost vândute.

Din păcate, interesul pentru acest model de avion este în cădere liberă poate și din cauza faptului că Boeing s-a axat mai mult pe avioanele mai mici cu doar 2 motoare pentru că pe piață se cere economie de combustibil. Airbus A380, alt mastodont , de asemenea se confruntă cu o lipsă acută de comenzi. 747 este lipsit de cerere atât pentru aeronave de pasageri cât și pentru cargo.

Boeing mai are o singură comandă serioasă de onorat în ceea ce privește acest 747. În 2015, Pentagonul a anunțat noua generație de Air Force One – o versiune militarizată a 747.

În ceea ce privește acțiunile companiei Boeing, acestea au scăzut până acum cu 7%. Miercuri, compania a anunțat o pierdere de 234 milioane de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here