Home International The Tower – 1000 de metri înălțime. Termen de execuție până în...

The Tower – 1000 de metri înălțime. Termen de execuție până în 2020

754
0
1000 de metri înălțime

De pe timpul celebrului Turn Babel până la incredibilul Burj Khalifa, oamenii au dorit întotdeauna să construiască niște clădiri din ce în ce mai înalte.  De-a lungul secolelor, am construit clădiri grandioase care să scoată în evidență cultura noastră și să promoveze anumite orașe. De asemenea, simpla fală poate fi adusă în discuție și în acest caz.

În istorie, clădirile gigantice au simbolizat păstrarea unor reguli, religii sau imperii. De exemplu, Marea Piramidă Giza construită drept mormânt pentru faraonul Khufu, a avut la un moment dat statutul de cea mai înaltă clădire din lume cu  145 de metri înălțime. A fost cea mai înaltă structură construită de om timp de 4000 de ani. A fost detronată în secolul 14 de Catedrala Lincoln (160m). În Tibet de exemplu Palatul Potala sau în Grecia prin mănăstirile de pe muntele Athos au fost construite în asemenea condiții pentru că se dorea acea apropiere de divinitate, să fie mai aproape de ceruri.

Evident, aceste clădiri istorice au fost detronate în secolele 20 și 21 de celebri zgârie-nori. Clădirea Shared din Londra a început recitalul clădirilor rezidențiale foarte înalte depășind bariera de 300 de metri la vremea respectivă. În acest moment, cea mai înaltă clădire din lume se află în Dubai, se numește Burj Khalifa și are 828 de metri înălțime. Ei bine, pe cale de construcție se află Kingdom Tower în Arabia Saudită, prima clădire din lume care va atinge înălțimea de 1 kilometru.

Adrian Smith este arhitectul care a proiectat turnul ce trebuia să aibă inițial 1600m, însă într-un final proiectul a primit aprobare doar pentru 1000m. Această construcție va costa 1.2 miliarde de dolari și are ca termen de execuție 4 ani, mai precis până în 2020.

160617115859-tubai-tallest-tower-horizontal-large-gallery

160617120254-dubai-tallest-tower-2-horizontal-large-gallery

160617120311-dubai-tallest-tower-3-horizontal-large-gallery

Previous articleThe Hive – monumentul londonez care imită un roi de albine
Next articleCât de ieftine trebuie să fie piesele de Opel
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here