Home Lifestyle Un tânăr de 24 de ani a trăit 555 de zile fără...

Un tânăr de 24 de ani a trăit 555 de zile fără inimă în corp

871
0
Stan Larkin

În timp ce aștepta un transplant de inimă, Stan Larkin a trăit fără inimă în piept. Tânărul în vârstă de 24 de ani a fost nevoit să poarte un rucsac în care se afla o inimă artificială ce-i pompa sângele în organism timp de 555 de zile.

Inima reală a tânărului a fost scoasă de medici în noiembrie 2014 și a fost înlocuită cu un dispozitiv care i-a permis să stea acasă , nu în spital, în timp ce aștepta un transplant.

Transplantul a sosit în sfârșit anul acesta, a fost un succes și  Stan Larkin se recuperează la Centrul Cardiovascular din cadrul Universității Frankel din Michigan. Săptămâna viitoare va fi externat.

„Mulți oameni ar fi speriați să poarte după ei atâta timp o inimă artificială, dar doresc să le transmit că acel dispozitiv este esențial, au nevoie de el, trebuie să-și depășească frica. Eu merg acasă atât de rapid după încheierea transplantului pentru că inima artificială m-a ajutat să rămân sănătos până la operație” spune  Stan Larkin.

În orice moment, există peste 4000 de pacienți la nivel mondial care așteaptă un transplant de inimă potrivit Organ Procurement and Transplantation Network. Unii pacienți cu probleme așteaptă luni bune sau chiar ani până când un donator compatibil să devină disponibil spune Dr. Billy Cohn, un chirurg cardiolog  și director al Centrului de Tehnologie și Inovații al Texas Heart Institute…

„Acești pacienți au inimi atât de slabe încât rinichii, ficatul și alte organe vitale încep să cedeze în timpul așteptării și ar muri fără ajutorul inimilor artificiale în scurt timp” spune Cohn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here