Home Sport Franța vs România: Dimitri Payet aduce victoria în ultimele minute pentru gazda...

Franța vs România: Dimitri Payet aduce victoria în ultimele minute pentru gazda Euro 2016

990
0
Dimitri Payet

Inundații catastrofale, greve și problema terorismului nu au stat în calea echipei de fotbal a naționalei Franței. Les Bleus au dat startul ieri competiției europene găzduite o dată la 4 ani cu o victorie chinuită, venită în minutul 89 dar meritată.

Peste 80.000 de persoane au asistat la primul meci de la Euro 2016 pe Stad de France și cu toate că măsurile de securitate impuse au fost draconice și oamenii aproape s-au călcat în picioare pentru a intra pe stadion, toată lumea a ajuns cu bine la scaunul său, fără incidente neplăcute.

Ceremonia de deschidere a aparținut DJ-ul David Guetta, care a reușit să electrizeze pe cei aproape 100.000 de oameni, care au cântat și și-au susținut favoritele de la început până la finalul partidei. Dimitri Payet a fost cel care a adus victoria Franței printru-un eurogol în minutul 89.

Cât de mult a însemnat amenințarea teroristă pentru fanii români care s-au deplasat în Franța

Ei bine, românii nu au ținut cont de amenințarea teroristă. Bogdan Băleanu în vârstă de 31 de ani, originar din Cluj, a călătorit tocmai din Aachen , Germania cu autocarul pentru a vedea meciul României LIVE.

„Rudele și prietenii mei au fost îngrijorați și mi-au spus că ar fi mai bine să stau acasă. Dar dacă toată lumea stă acasă, teroriștii își vor atinge scopurile în propagarea terorii” spune Bogdan.

România nu a mai înregistrat o victorie împotriva Franței din 1982 iar în meciul de deschidere de la Euro 2016, naționala alb albastră a avut parte de o repriză a doua mai bună față de cea a României. În ultimele minute de joc, minute foarte tensionate, Payet înscrie golul de 2-1 și aduce Franței prima victorie de la acest campionat, asigurând-și primele 3 puncte ale Grupei A.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here