Home International Regina Elisabeta a II-a serbează weekend-ul acesta cea de-a 90-a aniversare. La...

Regina Elisabeta a II-a serbează weekend-ul acesta cea de-a 90-a aniversare. La mulți ani!

929
0

Un weekend plin de ceremonii începe pentru Regina Elisabeta care-și serbează cei 90 de ani împliniți. Înainte de festivități, o nouă fotografie cu Regina și Ducele de Edinburgh (care împlinește azi 95 de ani) a fost publicată pentru a comemora 2 zile de naștere într-un singur eveniment.

Regina și Prințul Philip vor participa la o ceremonie la Catedrala St. Paul din Londra, unde vor fi însoțiți de alți membri ai familiei regale dar și oameni politici din trecut sau prezent. Se spune că printre invitații politici vor fi și David Attenborough, alături de David Cameron – Primul Ministru al Marii Britanii.150613114534-04-queens-bday-exlarge-169

Calendarul ceremoniei

Anuala ceremonie Trooping the Color va avea loc pe data de 11 iunie. Pentru cei care nu știu, este vorba despre o paradă militară foarte fastuoasă la care vor participa peste 1400 de ofițeri ai armatei britanice, 200 de cai și peste 400 de muzicanți.

După ceremonia Trooping the Color, membri familiei regale își vor face apariția anuală la balconul Palatului Buckingham, apariție încoronată de un zbor la joasă altitudine al British Royal Air Force.

Pe data de 12 iunie, Regina va participa la celebra petrecere de stradă alături de 10.000 de oameni. Patron’s Lunch – eveniment ce are ca scop celebrarea patronatului Reginei asupra celor peste 600 de organizații caritabile – va fii ținut la The Mall, drumul care duce către Palatul Buckingham.

De ce se serbează ziua Reginei Elisabeta în iunie?

Ziua de naștere oficială a Reginei Elisabeta a II-a este de fapt pe 21 aprilie, însă ceremoniile se țin în luna iunie. Discutăm despre o tradiție veche de aproape 300 de ani, instaurată în anul 1748 de către Regele George al II-lea.160610102115-the-patrons-lunch-exlarge-169

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here