Home WarPress Putin amenință pentru prima dată România

Putin amenință pentru prima dată România

47003
0
Putin amenință

Vladimir Putin, a afirmat într-o conferință de presă faptul că nu va fi de acord cu așezarea rachetelor americane în țări precum România. Statele Unite au montat un sistem anti rachetă în România, menit să apere Europa împotriva Iranului. Washington spune că acest sistem nu este conceput drept o amenințare pentru Rusia, însă Putin nu are de gând să tolereze așa ceva, amenințând în mod direct atât Polonia cât și România, în timpul conferinței de vineri de la Atena.

„Dacă ieri oamenii din acele zone precum România nu știau ce înseamnă să fii luați la țintă, de astăzi vor fi nevoiți să suporte consecințele pentru că Rusia trebuie să-și asigure securitatea” spune Putin.

NATO, operatorul acestui sistem antirachetă, spune că aceste rachete nu pot fi folosite în scop ofensiv pentru că nu includ focoase explozibile. Rachetele sunt proiectate doar pentru a bloca anumite amenințări aeriene.

„Orice amenințări sunt nejustificate și iresponsabile. Putin știe foarte bine că sistemul antirachetă are scop pur defensiv și că nu poate afecta niciodată Rusia. ” spune purtătorul de cuvânt NATO, Oana Lungescu.

Sistemul antirachetă este situat la Deveselu, într-o bază militară românească. Încă un sistem antirachetă asemănător este planificat a fi construit în Polonia.

„Polonia va fi în aceeași situație. Vom aștepta momentul în care Polonia va lua anumite măsuri. Rusia nu va face nimic o mișcare până în momentul în care vom vedea rachete în vecinătate” spune Putin.

Nu este prima dată când Putin amenință cu războiul, așa că SUA și NATO trebuie să-l ia în serios potrivit spuselor Lt. Col. Rick Francona

„Nu cred că vrea să intre într-un conflict cu NATO, dar cu siguranță Washington trebuie să arunce o privire asupra situației de fapt. Putin are o personalitate de-a dreptul maniacă și nu prea știm cum să reacționăm la aceste lucruri. ” spune Lt. Col. Rick Francona.

Previous articlePeste 700 de migranți s-au înecat în Mediterană săptămâna trecută
Next articleS-a doborât recordul de la Vaslui. În Brazilia, 30 de persoane au violat o tânără de 16 ani
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here