Home Problema Imigranților Peste 700 de migranți s-au înecat în Mediterană săptămâna trecută

Peste 700 de migranți s-au înecat în Mediterană săptămâna trecută

1547
0
migranți

Cel puțin 65 de migranți s-au înecat în timpul naufragiilor din Marea Mediterană în ultima săptămână, însă oficialitățile se tem de o cifră de 10 ori mai mare. Majoritatea victimelor provin din bărci răsturnate. Duminică, 100 de persoane au fost date dispărute după ce un vas s-a răsturnat miercuri, spune, Frederico Fossi, purtător de cuvânt U.N. pe problema refugiaților.

Joi, alt vas plin cu migranți s-a răsturnat. Din totalul de 670 de persoane îmbarcate, 15 au murit, 104 au supraviețuit și 550 au fost date dispărute. Vineri, încă o barcă cu migranți s-a răsturnat. Deși nu se știe câți oameni erau la bord cu exactitate, 45 au fost găsiți morți și 135 au fost dați dispăruți. Majoritatea migranților erau din Somalia, Eritreea și Sudan.

Asistăm la o încercare crâncenă a unor oameni de a ajunge în Europa. Numărul total al persoanelor salvate din Mediterană doar săptămâna trecută se ridică la 12.000. De la începutul acestui an, în primele 5 luni, peste 194600 de migranți au plecat către Europa. Este un număr dublu de migranți comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Organizației pentru Migrație.

Din păcate, chiar dacă aceștia supraviețuiesc, viitorul lor este unul incert în Europa. Grecia de exemplu, a început să relocheze peste 8000 de migranți dintr-o tabără de tranzit de la granița cu Macedonia – țară care a închis frontierele pentru a opri fluxul de migranți.  6000 dintre aceștia vor putea fi găzduiți în noua facilitate din Grecia, însă viitorul celor peste 200.000 intrați în Europa de la începutul anului  rămâne unul neclar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here