Home Diverse Mai citește cineva în țara asta?

Mai citește cineva în țara asta?

2760
0
carti

De multe ori am obiceiul să merg pe stradă, prin parcuri și să mă uit la tinerii din jurul meu. Unii fumează, alții sparg semințe, alții stau cu nasul în telefoane, prea puțini sunt cei care stau pe o bancă în parc și… citesc. În ziua de azi cititul este considerat drept o activitate plictisitoare și fără scop, întrucât imaginația este subjugată într-un fel de tehnologia modernă. Nu e tocmai ok, pentru că în mod normal, inteligența este dezvoltată de ochii minții, la fel și creativitatea.

Puțini sunt tinerii care în ziua de azi au imaginație, creativitate. Majoritatea sunt îndreptați către niște domenii de activitate ce nu prea necesită creativitate, ci mai mult putere de muncă. Tinerii sunt dispuși să meargă la muncă în străinătate în loc să pună mâna pe carte și să-și clădească un viitor în timp, cu înțelepciune. Câți tineri mai cunoașteți voi să vrea să facă medicina? Mai ales acum că există cărți de medicină în toate limbile posibile și imposibile. Ai de unde să înveți.

Din cauza faptului că tinerii nu mai citesc, nu mai sunt interesați de educație, avem parte de o țară de care mai toți ne mirăm în ultima vreme. Sintagma asta de „tineri frumoși și liberi” este tot mai des folosită peste tot în mass media și din păcate este folosită la modul ironic.

Da, avem parte din păcate de o generație tânără de o inteligență sub medie, sub mediocră. Într-o vreme în care poți cumpăra orice carte în librăria online Books Express, tinerii preferă să spargă semințe, să cârtească pe Facebook printre comentarii la poze narcisiste și să facă revoluții în stradă.

Astfel, dacă nu mai există educație, de unde să mai existe medici? Că toată lumea este scandalizată în ultima vreme de sistemul sanitar de stat cuprins de o corupție cum unii nici nu-și puteau imagina. Povestea cu acei dezinfectanți diluanți te face să te uiți acum suspect și la o banală vitamina C pentru răceală. Și da, totul pornește de la faptul că nimeni nu mai citește în țara asta. Nivelul de inteligență cred că este la cel mai scăzut prag din ultimii 26 de ani…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here