Home Editorial sau Guest Post 4 motive pentru care am simți lipsa UK dacă pleacă din Uniunea...

4 motive pentru care am simți lipsa UK dacă pleacă din Uniunea Europeană

1445
0
UK

Referendumul englezilor în ceea ce privește ieșirea din UE pare să fie un eveniment istoric. Ar fi pentru prima dată când o țară părăsește Uniunea Europeană. Observatorii spun că UK ar fi cea care ar avea de pierdut, însă nici Uniunea nu ar mai fii aceeași fără Anglia. Care sunt cele 4 probleme pe care le ridică ieșirea Marii Britanii din UE?

4 probleme pe care UE le va avea în cazul în care Marea Britanie iese din horă

  1. Economia – economia britanică este a 2-a din Europa ca și putere, după Germania. Discutăm despre un procent de 17,6% din capitalul Uniunii de 14,6 trilioane de euro. Mai puțin de jumătate din exporturile Angliei merg către UE iar cam jumătate din importuri vin din UE către această țară. Cu alte cuvinte, economia britanică este integrată în economia europeană.
  2. Diplomația – UK este un important membru diplomatic al UE. Într-o zonă în care simbolistica este imperios necesară, această țară se laudă atât cu arme nucleare cât și cu un loc permanent în Consiliul de Securitate al U.N. În plus, la Londra se regăsesc 123 de ambasade ale țărilor din întreaga lume.
  3. Armata – armata britanică iese în evidență în Europa prin două aspecte: putere și dimensiune. Ca să vă faceți o idee, din NATO, doar SUA cheltuie mai mulți bani cu armata. Anglia este țara din Europa care are cea mai mare putere militară chiar dacă este întrecută de Germania la capitolul economie. Din cauza trecutului, Germania nu va putea niciodată să mai manifeste putere militară.
  4. Uniune – existența Angliei în UE promovează uniunea. După ce Anglia va ieși din UE, evident că și alte țări se vor gândi măcar dacă ar trebui să facă același lucru. Va fi un eveniment destul de urât văzut din exterior dacă Marea Britanie va lua decizia să părăsească UE.
Previous articleViena – una dintre cele mai lejere destinații pentru un City Break
Next articleCasa din prăpastie devine realitate
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here