Home Problema Imigranților Grecia închide tabăra de refugiați de la Idomeni

Grecia închide tabăra de refugiați de la Idomeni

1252
0
Idomeni

Grecia s-a apucat să mute peste 8000 de imigranți dintr-o tabără de tranziție copleșitoare înființată mai demult la granița cu Macedonia. Un purtător de cuvânt al guvernului, George Kyritsis spune în timpul unui interviu de televiziune că nu se va folosi forța pentru a închide tabăra.

„Încă de la primele ore ale dimineții, locuitorii taberei de la Idomeni au început să-și facă bagajele. Vor fi transportați de acolo cu autobuzele către facilități organizate” spune George Kyritsis.

Oficialii au confirmat că 6 autobuze pline cu imigranți au părăsit deja tabăra de la Idomeni, mergând către Thessaloniki unde se află taberele organizate, la 80 de kilometri distanță.  George Kyritsis spune că în ultima săptămână au fost mutați 2500 de oameni, 8000 mai sunt de mutat. Momentan, se estimează că tabăra de la Thessaloniki poate găzdui 6000 de suflete, dar va fi extinsă.

Poliția a interzis jurnaliștilor să intre în tabără, este vorba despre o interdicție temporară. Condițiile inumane din tabăra de la Idomeni au dus la această decizie, de a închide tabăra și de a muta toți oamenii la 80 de km depărtare.

Potrivit unui raport al Națiunilor Unite din Martie anul acesta, 40% dintre femeile și copiii din tabăra Idomeni sufereau de boli respiratorii. Imigranții au fost blocați în această tabără după ce Macedonia și-a închis granița, sigilând astfel principala rută a imigranților către Europa.

Închiderea granițelor nu a fost un lucru făcut doar de Macedonia, toate țările de pe așa-zisa rută Balcanică prin care sute de mii de imigranți au intrat în Europa din Turcia prin Grecia, au închis granițele la rândul lor. Imigranții doreau să ajungă în țări precum Germania sau Suedia. În acest moment, Kyritsis estimează că în Grecia se află în acest moment 55.000 de refugiați.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here