Home International 10 lucruri interzise in China fără de care noi, nu am putea

10 lucruri interzise in China fără de care noi, nu am putea

908
0
china

China este dispusă să își deschidă porțile economiei lumii întregi, însă politica de la Beijing încă menține o sumedenie de restricții ridicole pe parte de tehnologie și de acces la informație. Iată așadar cele 10 lucruri normale pentru noi, interzise în China…

10 lucruri interzise in China fără de care noi, nu am putea trăi

  1. Instagram – Guvernul de la Beijing a promis reforme economice, însă de exemplu Instagram nu se poate folosi în China. Această platformă care aparține celor de la Facebook a fost interzisă încă din 2014. Totul se întâmplă din cauza Great Firewall of China, un proiect pus la cale acum 10 ani de Partidul Comunist, proiect care interzice platformele de socializare.
  2. Twitter – Twitter este de asemenea interzis în China prin intermediul Great Firewall of China. Analiștii spun că Beijingul este speriat de impactul pe care social media l-a avut în 2009, în timpul Green Revolution din Iran.
  3. Google – până și marele Google a fost banat în China, Gmail fiind unul dintre cele mai hulite servicii de Guvernul de la Beijing. Nu, dacă ești în China, nu poți folosi Google sau YouTube. De ani de zile cei de la Google se luptă cu guvernul chinez împotriva cenzurii. În 2010, Google a redirecționat traficul din întreaga țară către Hong Kong unde nu există cenzură.
  4. Facebook – în 2009, Facebook a fost scos din priză în China. Din păcate pentru chinezi, nu sunt semne conform cărora Guvernul de la Beijing ar vrea să revină asupra deciziei. Asta în ciuda faptului că Mark Zuckerberg a vizitat China de câteva ori și chiar a dat mâna cu președintele Xi Jinping.
  5. Snapchat – nici cu Snapchat nu e voie. Ideea este destul de simplă: atâta timp cât sunt ținute la distanță companiile străine, China are timp să le dezvolte pe ale ei. Astfel, există aplicația Weibo, chinezească, cenzurată însă până la Dumnezeu. Analiștii sunt de părere că anual, peste 488 de milioane de postări în social media sunt fabricate de Guvernul chinez pentru a distrage atenția de la subiectele sensibile.

Continuarea cu următoarele 5 lucruri interzise în China, AICI!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here