Home International 10 lucruri interzise in China fără de care noi, nu am putea...

10 lucruri interzise in China fără de care noi, nu am putea trăi (II)

1087
0
China

Să continuăm așadar cu următoarele 5 lucruri normale pentru noi dar interzise în China…

  1. Site-uri generale internaționale – Beijingul blochează accesul la sute de site-uri la care noi avem acces în mod normal, inclusiv cele pornografice. De asemenea, cetățenii chinezi nu au voie să viziteze site-uri ce critică Partidul Comunist sau ridică probleme legate de drepturile omului. Rezultatele de căutare sunt de asemenea cenzurate.
  2. Filmele străine – Guvernul de la Beijing permite anual doar 34 de filme străine în cinematografele din țară, limitând accesul destul de mult pentru titlurile de la Hollywood. Cele 34 de filme care sunt aprobate trec bineînțeles printr-un proces de cenzură, fiind eliminată orice secvență ce ar putea aduce discreditare Partidului Comunist. Din această cauză, giganții chinezi precum Alibaba au pus bazele propriilor case de film.
  3. E-books – conținutul digital este ultima cenzură aplicată de Guvernul de la Beijing. În ultimele luni, serviciile Apple iBooks și iTunes au fost închise în China, în timp ce serviciul celor de la Disney prin care oferea clipuri animate a fost de asemenea cenzurat. Se pare că aceste servicii s-au lovit de noi reguli ce prevăd un acord guvernamental pentru străinii care doresc să ofere conținut online în China, fie că discutăm despre cărți, filme sau jocuri.
  4. Cazinourile – cazinourile nu există în China. Au fost interzise încă din 1949, deși chinezii au tradiții în ceea ce privește jocurile de noroc vechi de mii de ani. Evident, există locuri în care se practică jocurile de noroc ilegal. Ei bine, în peninsula Macau treburile stau cu totul altfel, acea regiune a dus jocurile de noroc la un nivel mult peste Las Vegas. Acolo nu se aplică legile de la Beijing, sau dacă se aplică e altă mâncare de pește.
  5. Cărțile – înainte ca o carte să fie publicată în China, aceasta este inspectată de către Comisia de Administrare Generală a Presei. În cazul în care ei consideră că ceva nu este în regulă, vor cenzura. Autorii au de ales: nu mai publică nimic sau publică cenzurat pentru 1.4 miliarde de potențiali cititori.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here