Home WarPress China instalează baze militare pe insulele disputate din Marea Chinei de Sud

China instalează baze militare pe insulele disputate din Marea Chinei de Sud

1165
0

Noi poze din satelit au împânzit internetul, prezentând China cum construiește destul de rapid mici baze militare în Marea Chinei de Sud, pe plajele disputatelor insule. Ei bine, prin aceste artificii, China și-a mărit considerabil prezența în acea zonă oricum tensionată…

Un raport recent arată faptul că China a adăugat recent peste 12 kilometri pătrați de teren în jurul insulelor pe care le deține deja în Marea Chinei de Sud. De vreo 2 ani de zile tot se extinde.

Pe aceste insule artificiale construite, China a excavat canale adânci pentru a îmbunătăți accesul către avanposturi, porturile artificiale porturile naturale dragate și lărgite astfel încât să poată permite acostarea unor vase mari.

Fiecare dintre cele 3 noi avanposturi va avea aerodromuri cu piste lungi de aproape 3 kilometri.

Deși Statele Unite afirmă că aceste insule extinse prin construcție în apele internaționale nu oferă Chinei teritoriu sau drepturi maritime în Marea Chinei de Sud, acestea vor întări prezența comunistă în regiune.

Programul de modernizare militară a Chinei a intrat într-o nouă fază în 2015. Liderii de la Beijing sunt deciși să întărească apărarea în regiune.

China de asemenea a făcut progrese  și îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește armamentul în ultimii ani, potrivit spuselor Pentagon. Au modernizat rachetele balistice cu rază mică, medie și mare de acțiune, au investit în avioane de vânătoare de ultimă generație, sisteme de apărare aeriană inteligente, servicii secrete de informare  și unități de atac amfibii și aeriene.

În timpul paradei din septembrie 2015, China a dezvăluit o nouă rachetă numită Guam Killer, capabilă să zboare 3400 de mile (5471 km). A fost numită după baza militară americană Guam, evident intenționat, pentru a stârni îngrijorare internațională și frică. 7DD6A850-7E9F-4EE9-8D22-C1773DE62638_mw1024_s_n

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here