Home International Londra și-a ales primul primar musulman din istorie

Londra și-a ales primul primar musulman din istorie

926
0
Sadiq Khan

Sadiq Khan este câștigătorul alegerilor electorale pentru primăria de la Londra. Are doar 45 de ani și este primul primar musulman ales într-o capitală de maximă importanță din Vestul Europei, nu numai din Anglia. În acest moment, la Londra, se estimează că ar fi undeva la 12% musulmani din totalul populației. Sadiq Khan a avut de dus o luptă crâncenă împotriva unui fiu de miliardar, Zac Goldsmith, din partea conservatorilor.

Sadiq Khan este de origine pakistaneză deși s-a născut la Londra, părinții săi au fost imigranți. A crescut alături de cei 6 frați ai săi într-o casă cu 3 camere, a studiat dreptul și a devenit lector universitar. Prima incursiune în politică a fost în anul 2005, când a câștigat un loc în Parlament.

Ce a promis Sadiq Khan în campania electorală?

Sadiq Khan are de gând să ofere locuințe la prețuri accesibile londonezilor, într-o perioadă în care prețurile caselor în zonă pare să atingă ridicolul. De asemenea, aceasta a mai promis modernizarea străzilor, a infrastructurii care este destul de bătrână. În plus, transportul public de persoane urmează să fie upgradat în viziunea lui Sadiq Khan, trecând această problemă pe lista priorităților.

Sadiq Khan ia locul unui primar destul de îndrăgit, Boris Johnson, ce a condus capitala Marii Britanii din 2008 până în prezent.

Sadiq Khan a avut parte de o campanie de-a dreptul jegoasă din partea opozantului Zac Goldsmith

La Londra, campania electorală nu a fost lipsită de jeg. Zac Goldsmith a scris un articol chiar pe data de 1 mai în ziarul Britain’s Mail destul de controversat, cu titlul:

„Chiar vom lăsa joi cea mai faină capitală europeană în mâinile unui Partid Laburist  care crede că teroriștii ne sunt prieteni?”

Articolul bineînțeles că făcea legătură la acele atentate de la Londra din 2005, pus la cale de extremiști islamiști, în urma cărora și-au pierdut viața 52 de persoane. Efectiv în acest articol, Zac Goldsmith îl acuza pe Sadiq Khan că voit sau nu, susține pe cei cu idei extremiste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here