Home Problema Imigranților Kenya închide cea mai mare tabără de refugiați din lume, cea de...

Kenya închide cea mai mare tabără de refugiați din lume, cea de la Dadaab

1286
0
Dadaab

Kenya urmează să închidă toate taberele de refugiați, o decizie care va afecta peste 600.000 de suflete, a anunțat guvernul de la Nairobi vineri. Decizia afectează și tabăra de la Dadaab, cea mai mare tabără de refugiați din lume, unde peste 300.000 de oameni își duc traiul în cocioabe improvizate, la granița dintre Kenya și Somalia.

Guvernul de la Nairobi a luat această decizie pentru că nu mai are bani să le întrețină. Sunt foarte costisitoare. De asemenea, acestea reprezintă riscuri sociale și de mediu foarte ridicate pentru Kenya, spune Ministrul de Interne  Karanja Kibicho într-o declarație.

„Kenya, fără să țină cont de interese naționale, a decis să pună capăt găzduirii refugiaților.” Spune  Karanja Kibicho, indicând drept motiv și acțiunile grupării teroriste Al-Shabaab din regiune.

Kenya a mai anunțat în trecut închiderea taberelor de refugiați, nu este prima dată când încearcă acest lucru dar a fost nevoită să renunțe la idee din cauza presiunilor internaționale. Majoritatea rezidenților sunt din Somalia, acolo unde există un război civil în desfășurare.

În acest timp, guvernul de la Nairobi nu are o soluție pentru sutele de mii de refugiați. Deși nu se știe exact data la care taberele se vor închide, Ministrul de interne  Karanja Kibicho a suspendat deja departamentul din minister asociat problemei refugiaților.

Date statistice ale taberei de refugiați de la Dadaab

  • Cea mai mare tabără de refugiați din lume, situată în Estul Kenyei
  • Adăpostește peste 350.000 de persoane dintre care peste 200.000 au sub 18 ani
  • Se întinde pe o suprafață de 25 de kilometri pătrați
  • Are 42 de școli
  • Are 22 de spitale și clinici
  • 95% dintre refugiați sunt din Somalia
  • Majoritatea celor sub 24 de ani au fost născuți în tabără

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here