Home WarPress Rambo de Rusia, adus acasă pentru a fi înmormântat

Rambo de Rusia, adus acasă pentru a fi înmormântat

843
0
Alexander Prokhorenko

Alexander Prokhorenko este eroul care a comandat bombardamentele în regiunea antică siriană Palmyra deși el nu reușise să plece din zonă. Acesta a fost încolțit de soldați sirieni în timp ce se retrăgea și de teama faptului că va fi capturat și torturat apoi decapitat, a preferat să moară cu demnitate și a comandat un bombardament aerian în poziția în care se afla. A fost contribuția lui în eliberarea regiunii Palmyra de teroriști ISIS și a adus glorie Rusiei. Avea 25 de ani. Moartea sa a fost anunțată pe data de 24 martie 2016.

Trupul eroului, supranumit Rambo de Rusia, a ajuns la Moscova săptămâna aceasta pentru a putea fi văzut de familie, în special de soție care este și însărcinată. Alexander Prokhorenko a fost decorat post-mortem de Președintele Vladimir Putin cu titlul Erou al Federației Ruse. De asemenea, școala la care acesta învățase, îi va purta numele în scurt timp, este vorba despre școala din Gorodetskoy.

Pe data de 14 martie, cu 10 zile înainte de moartea lui Alexander Prokhorenko, Putin a ordonat retragerea trupelor din Siria. Bineînțeles, a fost valabil pentru doar o parte din acestea. Există multe speculații care spun că de fapt trupele rusești se aflau în regiune nu doar pentru lupta contra ISIS dar și pentru susținerea lui Bashar al-Assad.

Se pare că Rusia a plătit scump intervenția în Siria, la doar o lună de la trimiterea trupelor, un avion rusesc ce zbura deasupra peninsulei Sinai a fost doborât de către trupele ISIS. Iată, acum, moartea unui adevărat erou. Este prețul suprem pe care Rusia a ales să-l plătească pentru aceste intervenții

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here