Germania va legaliza marijuana medicinală anul ce vine, spune Ministrul Sănătății din această țară. Decizia a fost luată în cursul zilei de luni, în speranța că pacienții pentru care nu există „alternativă” vor primi una pentru problemele lor.
„Scopul nostru este acela de a ajuta persoanele extrem de bolnave” spune Ministrul sănătății Hermann Gröhe. De asemenea, costurile tratamentelor cu marijuana vor fi suportate de către companiile de asigurări, pacienții nu vor trebui să scoată bani din buzunare. Va fi o soluție destinată doar celor pentru care nu există altă alternativă.
Totuși, Marlene Mortler, comisar în relația cu farmaciile atrage atenția asupra faptului că acest consum de marijuana nu este complet sigur.
„Folosirea canabisului drept medicament este eficient pentru foarte puține cazuri și această folosire ar trebui investigată puțin mai amănunțit. În același timp, canabisul nu este o substanță dăunătoare iar legalizarea ei pentru scopuri personale nu face scopul acestei legi. Scopul utilizării este unul strict medicinal”
Mișcarea vine după ce alte câteva țări au luat măsuri asemănătoare, atât în ceea ce privește folosirea canabisului în scop medicinal dar și personal. Amsterdam este de exemplu un oraș în care nu există legi împotriva consumului de marijuana.
Peste ocean, Ministrul Sănătății din Canada a afirmat că vor apare legi pentru legalizarea marijuanei la începutul anului 2017.
În SUA, statele Colorado, Columbia, Washington, Alaska sau Oregon au aprobat marijuana pentru scopuri recreative.
În Chile a apărut recent cea mai mare plantație de marijuana din America Latină, totul este legal.
În 2013, Uruguay a devenit primul stat din lume care a legalizat marijuana pentru scop recreativ. Totuși, au fost date legi foarte dure în ceea ce privește producția de marijuana, distribuția sau vânzarea.