Home International Dacă furi alimente în Italia nu vei mai fi pedepsit

Dacă furi alimente în Italia nu vei mai fi pedepsit

856
0
alimente

Furtul din necesitate a unor cantități mici de alimente nu mai este o infracțiune, a decis Înalta Curte din Italia. Această decizie a fost luată în urma unui proces în care un om al străzii a fost prins la furat de brânză și cârnați într-un supermarket din Genoa, în 2011. Produsele valorau 4.07 euro.

Roman Ostriakov, ucrainean de origine, în vârstă de 36 de ani, avea alimentele ascunse sub haină deși a plătit pentru pâinea cumpărată din același magazin. A fost dat de gol de un client care se afla în acel moment în magazin și a văzut totul. A fost arestat și dus la Poliție.

În 2013, Roman Ostriakov a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru furt și a fost obligat să plătească o amendă de 100 de euro. S-a făcut apel dar cazul a fost amânat până în 2015.

Săptămâna aceasta, Curtea Supremă de Casație a scos din uz această pedeapsă, spunând că furtul alimentelor în cantități mici nu este o infracțiune.

„Condiția în care se afla acuzatul și circumstanțele în care acesta a fost prins, dovedesc faptul că a decurs la acest gest din necesitatea de a supraviețui” spune Curtea

Oricum, din moment ce Roman Ostriakov nu a părăsit perimetrul magazinului cu acele bunuri ar fi trebuit acuzat de tentativă de furt, nu de furt.

Previous articleLucky Studio este angajatorul preferat de tot mai multe femei din Iași
Next articleRambo de Rusia, adus acasă pentru a fi înmormântat
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here