Home International Dacă furi alimente în Italia nu vei mai fi pedepsit

Dacă furi alimente în Italia nu vei mai fi pedepsit

911
0
alimente

Furtul din necesitate a unor cantități mici de alimente nu mai este o infracțiune, a decis Înalta Curte din Italia. Această decizie a fost luată în urma unui proces în care un om al străzii a fost prins la furat de brânză și cârnați într-un supermarket din Genoa, în 2011. Produsele valorau 4.07 euro.

Roman Ostriakov, ucrainean de origine, în vârstă de 36 de ani, avea alimentele ascunse sub haină deși a plătit pentru pâinea cumpărată din același magazin. A fost dat de gol de un client care se afla în acel moment în magazin și a văzut totul. A fost arestat și dus la Poliție.

În 2013, Roman Ostriakov a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru furt și a fost obligat să plătească o amendă de 100 de euro. S-a făcut apel dar cazul a fost amânat până în 2015.

Săptămâna aceasta, Curtea Supremă de Casație a scos din uz această pedeapsă, spunând că furtul alimentelor în cantități mici nu este o infracțiune.

„Condiția în care se afla acuzatul și circumstanțele în care acesta a fost prins, dovedesc faptul că a decurs la acest gest din necesitatea de a supraviețui” spune Curtea

Oricum, din moment ce Roman Ostriakov nu a părăsit perimetrul magazinului cu acele bunuri ar fi trebuit acuzat de tentativă de furt, nu de furt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here