Home International Un întreg oraș a fost evacuat din cauza unui incendiu în Canada

Un întreg oraș a fost evacuat din cauza unui incendiu în Canada

832
0
Fort McMurray

Autoritățile au ordonat evacuarea întregului oraș Fort McMurray, situat în nordul Alberta, țintuit de un incendiu masiv. Oficialii din Alberta s-au întâlnit cu această situație neprevăzută marți, fiind nevoiți să evacueze în siguranță peste 53.000 de oameni. Decizia a fost luată din cauza faptului că temperaturile erau foarte ridicate și umiditatea foarte scăzut, incendiul fiind permanent întețit de vânt. Astfel, pompierii au dus o luptă contra morilor de vânt, asemenea lui Don Quijote.

Toate eforturile noastre de a controla și a stinge focul au fost zadarnice din cauza condițiilor meteo nefavorabile, îngreunate oricum de fumul gros. Nu s-a putut face absolut nimic” spune Bernie Schmitte, pădurar în zona Alberta.

Nu s-au raportat oameni răniți sau victime.

9 elicoptere destinate stingerii incendiilor alături de 100 de pompieri s-au luptat cu flăcările de duminică. Suprafața incendiată se estimează undeva la 7400 de acri. Focul a pătruns în oraș și casele oamenilor au fost incendiate.

Deocamdată nu se știe exact câte case au fost cuprinse de flăcări. Cu o populație de doar 60.000 de persoane, orașul Fort McMurray a rămas în istoria ținutului Alberta cu cea mai mare evacuare. Autoritățile spun că deocamdată nimeni nu are timp de cifre și că acestea vor fi date publicității ca sigure abia după ce focul va fi ținut sub control.

Singurul spital din oraș,  Northern Lights Regional Health Centre, a reușit să evacueze toți cei 105 pacienți internați în acel moment. Primul Ministru Justin Trudeau și-a arătat sprijinul ca de obicei:

„Gândurile mele se îndreaptă către cei afectați de incendiul din Fort McMurray. Suntem pregătiți să ajutăm cu ce putem. ”

Previous articleSemnele schimbării în IRAN: mai multe femei în Parlament
Next articleZbor întârziat din cauza unui hotspot numit „Mobile Detonation Device”
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here