Home WarPress Armata SUA trimite două avioane de vânătoare F-22 în România

Armata SUA trimite două avioane de vânătoare F-22 în România

967
0
F-22

Două dintre cele mai avansate avioane de luptă din lume au aterizat în România pe aeroportul internațional Mihail Kogalniceanu, pe data de 26 aprilie 2016, ridicând un semn de întrebare pentru Kremlin. Două avioane americane, cele mai avansate din lume la ora actuală lângă Marea Neagră, Ucraina și Peninsula Crimeea nu sunt o veste tocmai bună pentru Rusia.

Statele Unite au trimis cele două avioanele militare în Sud-Estul Europei după ce în urmă cu două săptămâni, două avioane de vânătoare rusești au făcut câteva manevre iresponsabile în jurul vasului USS Donald Cook, punând în pericol siguranța celor de la bordul navei. Inițial avioanele ar fi fost trimise pentru niște exerciții, parte a programului Rapid Response.

Evident, avioanele au fost aduse cu același scop cu care și Rusia a defilat în fața vasului  american USS Donald Cook: NATO să-și arate mușchii. Rusia începe să prindă din ce în ce mai multă putere în această zonă a Mării Negre iar cele două F-22 sunt un răspuns pe măsură la tendința de expansiune a Rusiei pentru a scoate în evidență forța alianței.

Din punct de vedere militar, performanțele celor două avioane sunt de-a dreptul incredibile, sunt foarte dificil de zărit pe radar și pot atinge de două ori viteza sunetului.

Aceste avioane au aterizat marți pe aeroportul din Constanța, fiind transferate din Estul Angliei. Aici vor fi mult mai aproape de Ucraina și de granița NATO. De asemenea, un motiv în plus ar fi și Sevastopol, casa milităriei rusești la Marea Neagră. (Sevastopol =  Peninsula Crimeea pentru cei ce nu știu). Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014 și de atunci continuă neîncetat exercițiile militare în regiune, cheltuind până acum nici mai mult nici mai puțin de 2.4 miliarde de dolari pentru a upgrada  bazele militare navale.

Previous article8 imagini incredibile cu orașul HONG KONG marca Andy Yeung
Next articleAvioane de vânătoare F-16 au deschis focul către propriul turn de control
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here