Home Terorism Pentagonul a adoptat strategii israelite pentru a bombarda ISIS

Pentagonul a adoptat strategii israelite pentru a bombarda ISIS

1100
0
isis

Statele Unite au adoptat tactici de luptă israelite pentru a bombarda ISIS: explodarea unei rachete deasupra unei clădiri în semn de avertisment pentru civili că aceasta urmează să fie bombardată. Forțele israelite au folosit foarte des această tactică numită knock-on-the-roof în Gaza ultimilor ani pentru a evacua civilii înainte de bombardament.

Această veste legată de adoptarea strategiilor israelite a venit marți într-o conferință de presă ținută de Maiorul Forțelor Aeriene, Peter E. Gersten. Acesta a fost însărcinat cu proiectul anti ISIS  Operation Inherent Resolve, și a descris un bombardament al unui depozit ISIS la sud de Mosul, centrul financiar ISIS din Irak, din data de 5 aprilie.

Armata americană a urmărit foarte atentă acest centrul operațiunilor financiare ISIS și un anumit individ ce făcea parte din ISIS și care era responsabil cu finanțele. Tipul era numit de armata americană „emirul economic”.

Care erau atribuțiile acestui emir economic?

„El era cel care ducea banii soldaților Daesh – ISIS. L-am urmărit cum intra și ieșea din acea casă, i-am urmărit proviziile, am urmărit securitatea implicată în jurul acestui om. Am urmărit de asemenea și o femeie alături de copilul său care veneau destul de des la acest depozit.” Spune Gersten.

Folosind un avion de recunoaștere și alte tehnici ce țin de inteligență, armata SUA a început să facă un plan pentru a scoate femeia, copilul și civilii din clădire.

„Am mers atât de departe încât am explodat o rachetă aer-aer Hellfire deasupra clădirii pentru a nu distruge structura. Pur și simplu i-am pe civilii din clădire. Aici am folosit pentru prima dată tacticile israelite. ” mai spune Gersten.

Oricum, nu este pentru prima dată când SUA caută să avertizeze civilii înainte de un bombardament, în unele misiuni aruncau chiar pliante din avioane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here