Home Diverse Cum poți dezvolta creativitatea unui copil în era tehnologiei

Cum poți dezvolta creativitatea unui copil în era tehnologiei

2860
0
creativitatea

Orice copil ați întreba despre cadoul perfect, o să vă răspundă: telefoane, tablete, calculatoare, laptopuri, etc. Cred că nici unul nu o să zică faptul că vrea jucării educative pe care să le împartă cu prietenii. Vă mai aduceți aminte despre vremurile când eram noi copii?

Nu aveam calculatoare sau telefoane, eram nevoiți să improvizăm foarte mult, ne dezvoltam creativitatea doar prin simplul fapt că ne jucam împreună. Există și astăzi metode prin care poți dezvolta creativitatea unui copil deși știu că pare o muncă de Sisif cu atâta tehnologie în jur.

Vom trece în revistă 3 moduluri prin care poți face acest lucru, să-l dezlipești pe cel mic de lângă calculator pentru câteva ore bune și să-i și placă.

3 metode prin care poți dezvolta creativitatea unui copil în epoca tehnologiei

  1. Jucăriile educative. Aceste jucării educative pentru copii dezvoltă creativitatea și îi ajută să devină niște mici vizionari în era în care calculatorul face totul în locul lor. Le poți cumpăta de pe Educlass.ro. Cu siguranță cei mici vor fi absorbiți de ceva nou și interesant.
  2. Activitățile sportive. Deși nu par, vă asigur că dezvoltă creativitatea, viziunea, cei mici învață să stăpânească și să fie rezistenți. Puteți să-i duceți la fotbal, tenis, înot sau orice alt sport care să le placă și care să le stârnească o pasiune. Chiar și șah. Mai ales șah.
  3. Activitățile extrașcolare. E bine ca cel mic să se implice în toate activitățile care-l cheamă pe la școală din timpul liber. De ce? Pentru că stă mai departe de internet și calculatoare, învață să își pună mintea la contribuție și să lucreze în echipă.

Evident, sunt mai mult de 3 modalitățile prin care poți aduce creativitatea în viața copilului tău, dar cred că cele mai importante acestea sunt. Sper ca părinții să conștientizeze nevoia de a oferi celor mici o alternativă la ceea ce trăiesc zilnic.

Nu vreau să insinuez faptul că tehnologia este strict nocivă pentru cei mici, însă adevărul este că dacă nu există o anumită limită sau o combinație între calculatoare și socializare, lucrurile pot să ia o turnură ceva mai anapoda din multe puncte de vedere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here