Home International Big Ben intră în reparație

Big Ben intră în reparație

1950
0
Big Ben

Marele Big Ben anunță ora exactă la Londra de 157 de ani, sunetul să revărsând-se clar și falnic peste Tamisa, aducând aminte cetățenilor de vremuri demult apuse. Anul ce vine, pentru cea de-a 3-a oară în istoria ceasului, acesta va fi oprit. Londonezii îi vor simți lipsa, dar trebuie să intre în reparații.

Cât va dura reparația Big Ben și care vor fi costurile?

Ei bine, reparația va fi una destul de deranjantă, 3 ani de zile va dura. Costurile sunt de-a dreptul ridicole, cuprinse între 29 și 42 de milioane de lire sterline. Sunetul totuși va absenta doar câteva luni luni. Marele clopot este situat în turnul Elizabeth, înalt de 96 de metri iar în ultimii ani au început să apară crăpături tot mai mari în zidurile sale. Are nevoie de reabilitare.

De reabilitare are nevoie și ceasul din acest turn, care merge aproape fără încetare de mai bine de un secol și jumătate. De frica faptului că din cauza lucrărilor și a vibrațiilor ceasul ar putea să o ia razna, să arate ora greșit sau să se defecteze complet, acesta va fi oprit  și reabilitat cu această ocazie.

De asemenea, turnul va fi modernizat și un ascensor va fi montat pentru persoanele cu handicap sau pentru evacuare în caz de urgență. Și, pentru cei care se vor chinui să urce cele 334 de trepte până în vârf, se va instala și o toaletă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here